Editura Evenimentul si Capital

REPORTAJ. SITUAŢIE PERICULOASĂ la cele mai importante SPITALE din București. Nu se respectă NICIO regulă de acces şi NICIUN PROTOCOL împotriva CONTAMINĂRII cu BACTERII. Oricine poate intra cum vrea, ca în GARĂ | VIDEO

În spitalele bucureștene, oricine poate intra fără probleme. Foto: Cancan.ro
Autor: | | 10 Comentarii | 3049 Vizualizari

Ies la iveală alte nereguli grave în spitalele bucureștene, unde se circulă ca pe bulevard. Orice persoană, cu intenţii necurate sau pur şi simplu contaminată cu bacterii de pe stradă poate intra cum vrea în aceste spitale. Agenţii de pază nu fac nimic pentru a verifica persoanele care intră în spitale, în condiţiile în care există o lege cu reguli stricte privind accesul în unităţile sanitare. Reporterul Evenimentul Zilei a trecut cu ușurință de paznicii celor mai importante spitale din București şi a filmat totul.

Firmele de securitate angajate de trei spitale bucureștene, plătite din bani publici pentru asigura paza și protecția pacienților și medicilor, nu-și fac treaba.

 

La Spitalul Universitar de Urgență din București, ni s-a permis accesul în unitatea medicală fără probleme. Tot ce a trebuit să facem a fost să cerem o serie de indicații, iar portarul ne-a răspuns fără probleme. Paznicul nu a aplicat niciuna dintre regulile impuse de lege, ba chiar s-a oferit să indice reporterului cel mai scurt traseu prin cladire.

 

Reporter sub acoperire: ”Vreau să ajung în ambulatoriu.”

Agentul de pază de la Spitalul Universitar: ”În ambulatoriu, prin partea cealaltă.”

Reporter sub acoperire: ”Pe aici nu se poate?”

Agentul de pază de la Spitalul Universitar: ”Ba da, dar e mai mult de mers”

Reporter sub acoperire: ”Ok. Dar este vreun magazin prin zonă?”

Agentul de pază de la Spitalul Universitar: ”Pe aici. La etajul 1”.

 


VIDEO: Imagini inregistrate în spitalele unde s-a putut intra ca în gară. Editare video: Robert Neacșu 

Aceasta a fost discuția în urma căreia ni s-a permis accesul în incinta spitalului. După cum se poate vedea, nu a existat nicio urmă de suspiciune a agentului de pază privind motivele prezenței noastre în instituția care oferă servicii medicale de urgență sau vreo intenţie de a respecta regulile care ar trebui să prevină contaminarea spitalelor cu bacterii din mediul exterior.

 

Imediat după ce am pătruns în unitatea medicală, am vrut să vedem dacă se poate urca la etajele superioare și dacă avem acces la saloanele pline de suferinzi.

 

Nu am fost surprinși să observăm că acest lucru este posibil, din nou, fără absolut niciun obstacol. Am reușit să prindem un lift, iar cu acesta am urcat până la etajul 13, unde sunt internați pacienții care au nevoie de dializă.

 

De acolo, am reușit pătrundem pe nişte scări ponosite, aflate în contrast total cu restul spitalului care a fost renovat și am urcat pe acoperiș, unde fumau abătuți mai multe persoane îmbrăcate în pijamale şi halate.

 

Conform regulilor interioare ale Spitalului Universitar de Urgență din București, publicate pe site-ul instituției, programul de vizită al aparținătorilor pacienților și stărinilor este, teoretic, de luni până vineri în intervalul orar 16:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică, oamenii își pot vizita bolnavii între orele 10:00 și 18:00.

 

Reporterul EVZ a ajuns la spital la ora 10:00 dimineața, într-o zi din cursul săptămânii, când accesul nu trebuia să fie prmis în spital.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate