Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Plouă cu electorale! Salariul poștașilor crește cu două zile înainte de turul doi

În vară, angajații Poștei au intrat în grevă cerând schimbarea condițiilor de lucru și creșterea salariilor FOTO: RĂZVAN PETRESCU
Autor: | | 1 Comentarii | 221 Vizualizari

Majorări de venituri și contracte bănoase pentru companiile de stat - este sumarul ultimelor zile de binefaceri pentru alegătorii din companiile de stat. Sute de mii de salariați sunt vizați.

Guvernul și-a asigurat liniștea în preajma alegerilor prezidențiale. După ce a amânat termenele în privatizările cheie (Oltchim și Poșta Română) cu câteva luni bune, până în decembrie sau la început de 2015, pentru a se asigura că nu are parte de un eșec înainte de alegeri, zilele trecute a introdus și beneficiile nete pentru angajați. De măsurile anunțate în ultimele zile vor profita peste 150.000 de salariați la stat, deci mai mult de 500.000 de români, dacă ținem cont și de familiile acestora.

Poștașii, primii la majorări

Zilele trecute, 25.000 de salariați ai Poștei au fost anunțați că vor primi, în sfârșit, 100 de lei în plus la salariu, majorare pe care o așteptau cu luni în urmă. Ca toată lumea să fie mulțumită, va fi indexat venitul fiecăruia dintre cei 25.000 de salariați, deși discre panțele salariale din compania de stat sunt mari: în timp ce diriginții și factorii câștigă sub 300 de euro lunar, membrii staffului de conducere au salarii de circa 2.000 de euro sau peste 5.000 de euro - managerul general. „Se acordă o majorare de 100 de lei brut fiecărui salariat, ceea ce înseamnă, procentual, mai mult pentru cei cu venituri reduse și mai puțin pentru cei cu venituri mari”, a declarat pentru EVZ Ionel Otețelea, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor Poștali. Veniturile ar fi trebuit să crească în iulie – august, dar atunci discuțiile dintre sindicate, managementul și acționaritul companiei (statul) nu au ajuns la un rezultat. „Este o bilă albă și pentru conducere că a reușit, în cele din urmă, să creeze spațiul bugetar pentru majorare. În plus, ca sindicaliști ne-am dat seama că în săptămâna alegerilor este mai mult spațiu de manevră, și am insistat”, a spus Oțelea. El a menționat că banii vor fi virați angajaților Poștei cu două zile înainte de turul doi al algerilor prezidențiale.

Majorarea a fost posibilă și pentru că, în 2014, situația financiară a companiei s-a îmbunătățit și ar putea afișa profit după mulți ani de pierderi considerabile. Progresul a fost făcut pe baza unor contracte cu statul. Cele mai bănoase contracte din acest an sunt încheiate cu Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, pentru distribuirea somațiilor de plată, și cu CNAS - distribuirea cardurilor de sănătate. Miza acestora este de a crește șansele de privatizare ale companiei, la începutul anului viitor.

100 de lei și pentru sanitari

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate