Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Gigi Becali vrea să-l distrugă pe doctorul care i-a pus diagnosticul corect

14-07/14-15-gigi-cu-gat-captura-465x390
Autor: | | 13 Comentarii | 4569 Vizualizari

Pentru a obține întreruperea pedepsei, Mogulul din Pipera a adunat în jurul său un grup de „somități medicale” care i-au exagerat boala. Un singur medic s-a încăpățânat să susțină că, pentru suferința lui, Becali nu are nevoie să părăsească penitenciarul. Între timp, patronul Stelei, aflat în permisie, a recunoscut că a jucat teatru. De altfel, el a fost declarat „apt de muncă” pentru academia de fotbal deținută de nașul său, Gheorghe Hagi. Acum, pe acest doctor cinstiti vor să se răzbune atât Gigi Becali cât și ceilalți medici care l-au „îmbolnăvit” mai grav de cât e în realitate. Plângerile penale împotriva lui Mihai Onciu vin din două flancuri: din partea lui Gigi Becali și din partea șefilor săi de la Institutul de Medicină Legală. Poliţiştii constănţeni i-au întocmit dosar penal pentru abuz în serviciu şi l-au chemat deja la audieri.

Medicul şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa, dr. Mihai Onciu, a ajuns „pedepsitul de serviciu” în telenovela lui Gigi Becali, a cărui „boală gravă” a fost confirmată „oficial” de o mulţime de „somităţi medicale” din România. Mai puţin de el. Plângerile penale împotriva lui Mihai Onciu vin din două flancuri: din partea lui Gigi Becali și din partea șefilor săi de la Institutul de Medicină Legală. Poliţiştii constănţeni i-au întocmit dosar penal pentru abuz în serviciu şi l-au chemat deja la audieri. Documentele în posesia cărora a intrat EVZ scot la iveală detalii şocante despre încrengătura relaţiilor dintre specialiştii la mâna cărora au stat deciziile privind starea de sănătate a bolnavului Gigi Becali.

Filmul evenimentelor

22.01.2014 - Medicul şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa, dr. Mihai Onciu, numeşte, la cererea instanţei, Comisia de amânare/întrerupere a pedepsei, pe motive medicale, care urma să verifice starea de sănătate a lui Gigi Becali. 12.02.2014 - Concluzia Comisiei: „Numitul George Becali prezintă diagnosticul Hernie de disc circumferenţială C5-C6, care reprezintă o boală gravă ce necesită intervenţie neurochirurgicală. Această boală nu face imposibilă executarea pedepsei, cu condiția efectuării intervenției neurochirurgicale recomandate de medicul de specialitate”.

Din informaţiile obţinute de EVZ, „medicul de specialitate” este Bogdan Davidescu de la Spitalul Judeţean Constanţa, doctorul pe care Gigi Becali l-a apreciat ca „cel mai bun medic neurochirurg din Constanţa”. Davidescu este prieten cu profesorul Vlad Ciurea, cunoscut ca „medicul lui Gigi Becali” şi cel care, la solicitarea televizunilor, s-a pronunţat în mai multe rânduri (de exemplu, în 19 februarie, la RTV) pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă în cazul pacientului său. De altfel, cei doi medici sunt coautori ai lucrării “Traumatologie craniocerebrală”, reeditată în 2007.

Diagnosticul se schimbă

Coincidență sau nu, înainte de constituirea Comisiei de Expertiză, doctorul Bogdan Davidescu este chemat pe 14 ianuarie la penitenciarul Poarta Albă de Gigi Becali, pentru a-l consulta. În fişa medicală a deţinutului Becali, medicul neurochirug recomandă purtarea gulerului cervical şi „intervenţie chirurgicală în funcţie de evoluţia bolii”. Îi recomandă să ia vitamina B doar dacă are dureri. Acelaşi medic este inclus apoi în componenţa Comisiei de expertiză, fără înştiinţarea şefului Serviciului de Medicină Legală, şi, răsturnare de situație, recomandă, la final, „intervenție chirurgicală de urgență, pe durere trenantă”.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, dr. Mihai Onciu, observă diferenţa de diagnostic dată de acelaşi medic. Vede în plus că din raportul de expertiză lipsesc pasaje referitoare la patologia anterioară a lui Gigi Becali, anume discopatia lombară. Din dosarul medical de la Tribunalul Constanţa reiese că, în noiembrie anul trecut, la Becali apar şi dureri cervicale uşoare, iar din ianuarie,„dureri mari cervicale”. Așa că doctorul Mihai Onciu nu aprobă raportul Comisiei de amânare- întrerupere pedeapsă pe motive medicale, trimiţându-l spre avizare la Comisia de avizare şi control a Institutului de Medicină Legală.

20.02.2014 - Tribunalul Constanţa respinge ca nefondată cererea de întrerupere a pedepsei, pe motive medicale, deşi Gigi Becali a declarat în faţa magistraţilor: „Când cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, între care și medicul Ciurea, care este cel mai mare din România, arată că dacă nu se face operația este pericol de paralizie, nimeni nu mă poate obliga să fac această intervenție la un doctor pe care îl vor instituțiile statului”. Prima persoană împotriva căreia se îndreaptă apoi Gigi Becali este medicul şef al Serviciului de Medicină Legală, Mihai Onciu, „pentru abuz în serviciu”. Aceeaşi soartă o are şi judecătoarea Tribunalului Constanţa, Iulia Cezara Suciu, care îi respinsese cererea de eliberare.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Reportaj

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate