Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Denunţătorul lui Mitică Dragomir are o pasiune comună cu premierul Victor Ponta: Raliul!

14-04/0-302320-mitica-dragomir-005ce31b97-1246477b01-465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 3616 Vizualizari

Eugen Bădina este un cunoscut pilot de curse care a participat la raliuri alături de primul ministru Victor Ponta. A fost arestat pentru evaziune fiscală și spălare de bani. El i-a denunțat pe fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și pe complicii acestuia.

Omul care l-a aruncat pe Mitică Dragomir în ghearele anchetatorilor este un cunoscut pilot de curse automobilistice, Eugen Cristian Bădina. El a participat la mai multe concursuri ale Campionatului Național de Raliuri. Aceleași pasiuni le are şi complicele lui Mitică, Alexandru Radu Arhire, arestat, alături de afaceristul Mihai Corbu, în dosarul "Comisionulul de la Ligă".

„Evenimentul zilei” a descoperit că Eugen Cristian Bădina a participat la mai multe concursuri alături de primul ministru Victor Ponta. Astfel, pe paginile oficiale de prezentare ale Campionatului Național de Raliuri se arată că pilotul Bădina și copilotul Ponta s-au întrecut în Raliul Iașului, Raliul Aradului sau la Raliul Sibiului. Ultima participare a fost Raliul Sibiului 2013, desfășurat, anul trecut, în luna iulie.

Cum l-a „turnat” pe Mitică

Așa cum am dezvăluit în ediția de ieri, Eugen Cristian Bădina a fost arestat, în luna ianuarie, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În cazul lui Mitică Dragomir, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-au sesizat din oficiu pe data de 29 ianuarie, anul acesta. Acuzațiiile: delapidare și spălare de bani. Începerea urmăririi penale a fost declanșată, însă, pe 12 martie.

Atunci, la Poliția Capitalei, Eugen Cristian Bădina a formulat un autodenunț penal împotriva lui Mihai Corbu și Radu Arhire. Eugen Cristian Bădina a declarat, cu lux de amănunte, că Arhire și Corbu au înregistrat în mod fictiv, în contabilitatea societății, achiziții de la societatea lui, conform contractului nr. 20/06.05.2011.

Obiectul contractului era acordarea unor servicii de consultanță solicitate de Capital Properties, „având în vedere intenția acesteia din urmă societăți de a încheia în viitor cu L. P. F. un contract de mandat care să aibă ca obiect valorificarea drepturilor de televiziune corespunzătoare meciurilor de fotbal din Liga I”.

Denunțul a fost înregistrat la D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor. De aici, anchetatorilor le-a fost mai ușor să dea de urma circuitului prin care au trecut cele trei milioane de euro de la LPF.

Escrocherie aprobată

Anchetatorii au stabilit că, după ce a bătut palma cu Mitică Dragomir, Mihai Corbu s-a asigurat că preia controlul total al firmei Capital Properties, pe care urma să o folosească în relația cu LPF. Procurorii au sesizat nereguli și aici: Dragomir i-a emis o procură prin care îl mandata să caute „clienți”, deși firma avea ca obiect de activitate „Agenție Imobiliară”, deci nelegal.

Abia după ce au fost aranjate ploile, adică după ce s-a votat în Adunarea Generală a LPF, Corbu a devenit acționar 100% la Capital Properties și a trecut în obiectul de activitate „Publicitate”. Dragomir susține că a verificat obiectul de activitate al societății, încă din 17.06.2011, când a emis procura pentru Mihai Corbu. „Se impune concluzia că înțelegerea celor doi este anterioară și urmărește un scop infracțional”, arată procurorii.

La patru zile după ce i-a acordat, de la sine putere, împuternicirea, Dumitru Dragomir a convocat Adunarea Generală și a convins pe toată lumea că drepturile de televizare trebuie vândute cât mai repede, prin intermediar. Tot atunci s-a decis și publicarea anunțului de oferte pe site-ul LPF, la un preț minim de 45.000.000 euro plus TVA. Apoi, Mitică a propus și acordarea comisionului de 5%.

Fostul șef al Ligii a plătit, ulterior, din conturile LPF către această societate, în trei tranșe anuale – în perioada 2011 – 2013 - suma totală de 12.102.648 lei.

Pilotul furniza banii în buzunarul lui Mitică

După ce au primit „verde” și de la Adunarea Generală a LPF, Mihai Corbu și Radu Arhire, ca reprezentanți ai Capital Properties , au apelat la „serviciile” unor societăți de tip fantomă. Scopul era să transfere banii veniți de la LPF, din conturile societății lor prin alte firme pentru a-i putea încasa „cash”. Astfel, ei au apelat la Eugen Cristian Bădina - apropiat al lui Radu Arhire - și Niculae Lucian Vanea care controlau zeci de firme fantomă.

Cei doi au fost arestați pentru infracțiuni cu mod de operare identic, într-un dosar care a fost „contopit” cu cel în care e cercetat Mitică Dragomir. În baza unor relații comerciale fictive sumele de bani provenind de la LPF au fost transferate în conturile firmelor fantomă de unde au fost scoase în numerar, în schimbul unui comision de 10%-12%. Apoi, banii au fost returnați lui Corbu și Arhire, iar aceștia i-au dat partea lui Dragomir. Ultimele tranșe primite de Capital Properties de la LPF au fost în anul 2013.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate