EVZ TV. Cum e văzută la Bucureşti ISTERIA BRITANICĂ. Damian Drăghici: ”Educația este singura șansă pentru a se rezolva problema romilor”

EVZ TV. Cum e văzută la Bucureşti ISTERIA BRITANICĂ. Damian Drăghici: ”Educația este singura șansă pentru a se rezolva problema romilor”

Ediţia de astăzi a emisiunii ”Evenimentul zilei” a abordat, de la ora 11.00, o temă fierbinte: isteria din Anglia care discriminează românii şi bulgarii.

URMĂRIŢI AICI EMISIUNEA LIVE! Invitatul de azi al emisiunii este senatorul UNPR Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta, iar principala temă de discuție se va referi la așteptatul flux de emigranți români către țările care, de la 1 ianuarie 2014, au deschis barierele de pe piața muncii. Oamenii din Marea Britanie ar trebui să fie mai preocupaţi de bancherii care fură miliarde decât de romii care cerşesc pe străzi, a declarat recent Drăghici, citat de „Huffington Post“. În studio, alături de Drăghici s-au aflat și jurnaliștii Evz Roxana Rosetti și Mălin Bot. Iată cele mai importante declarații ale consilierului premierului Ponta: ”Deja problema aceasta este una europeană. În 2007, când am intrat în U.E., am intrat și cu bune și cu rele. Aceeași problemă o au și croații acum. ONG-urile au avut acces la niște fonduri europene. Sunt ONG-uri care au implementat programe, dar sunt și ONG-uri care nu au făcut mai nimic.” ”Cel mai important este că în ultimii 22 de ani, problema romilor nu a fost luată în serios. Nu a fost de interes. Din 2007, de când am intrat în U.E., a devenit o problemă. Mingea se mută dintr-o țară în alta. În România, acum un an, împreună cu premierul, am avut o inițiativă - proiectul Ferentari - respins de Traian Băsescu.” ”Educația este singura șansă pentru a se rezolva această problemă. Educația a fost și șansa mea. Prin acest proiect avem în vedere și educația adulților, nu numai a copiilor”. ”Am făcut proiectul Ferentari pentru binele romilor. Și eu vă promit că va fi Biblia proiectelor și va fi bine pus la punct de la un capăt la celălalt.” ”Eu nu pot să spun câți romi vor merge în Anglia. N-au putut nici analiștii de la Banca Mondială să estimeze exact numărul romilor din Europa.” ”Numai romii vor comite acte ilegale în Marea Britanie? Englezii au experiență în a integra oamenii, probabil vor integra imigranții.” ”Legea amnistiei, nu știu dacă a fost făcută special pentru ca romii din închisori, care au fost condamnați pentru infracțiuni mărunte, să fie eliberați. Eu nu am fost unul dintre inițiatori, așa că nu m-am implicat deloc”. ”Romii au nevoie de lucrurile esențiale, cele din piramida lui Maslow: educație, acoperiș deasupra capului, ceva să pună pe masă” ”În ceea ce privește proiectul Ferentari, vreau să menționez că avem un parteneriat cu sistemul de aducație și guvernul Finlandei” Spune şi tu ce părere ai, în secţiunea de comentarii a acestui articol. Intră în dezbatere cu cititorii evz.ro care au comentat acest subiect,. dar şi cu jurnaliştii evz.