Editura Evenimentul si Capital

EVZ răspunde cititorilor. „Mă întorc în țară cu mașina, înmatriculată în Spania. Plătesc timbrul de mediu?”

Administrațiile financiare vor fi cele care vor restitui taxele de poluare, după ce va fi definitivată legislația FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 2 Comentarii | 1948 Vizualizari

Mașinile aduse din spațiul UE, pentru care s-a achitat deja o taxă de poluare, cât și cele înmatriculate din martie 2013 până în prezent și care vor înmatriculate de acum încolo, intră în categoria plătitoarelor acestei dări

Anunțul Executivului că taxele de poluare achitate pentru autoturisme în perioada ianuarie 2007 - martie 2013 vor fi restituite a stârnit o sumedenie de reacții în rândul proprietarilor de autovehicule. De ce sunt rambursate doar anumite taxe, ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi banii înapoi, ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în România, pentru care s-a plătit deja această taxă în alte țări, sunt câteva dintre întrebările pe care EVZ le-a primit la redacție din partea cititorilor. Acestea pot fi luate în considerare de autorități la întocmirea normelor de aplicare.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MAȘINILE ADUSE DE ROMÂNII CARE SE ÎNTORC ÎN ȚARĂ? În mod normal, taxele de poluare pentru automobile sunt valabile în întreg spațiul european dar, desigur, fiecare stat și-a fixat propriile tarife. Un român plecat în Spania de mai mulți ani, care a plătit această taxă în Spania, pentru un Peugeot cumpărat în 2011 din Barcelona, vrea să înmatriculeze mașina în România. Totodată, el are de recuperat taxa de poluare pentru o mașină înmatriculată în România, în 2008. Întebarea pe care o ridică este: mai trebuie achitat timbrul de mediu pentru Peugeot, sau se va compensa cu ceea ce are de recuperat de la stat pentru mașina înmatriculată în 2008.

RĂSPUNS: Potrivit informațiilor preliminare existente în prezent, pentru orice mașină nou înmatriculată în România (în cazul de față autoturismul Peugeot), va trebui achitat aici timbrul de mediu. Pentru a recupera taxa plătită pentru înmatricularea mașinii în anul 2008, va fi necesar un demers separat, ce poate demara după ce este definitivată legislația.

MAȘINILE ÎNMATRICULATE DUPĂ MARTIE 2013 PLĂ- TESC TAXA? O mulțime de cititori care au înmatriculat mașini în ultimii trei ani neau sunat pentru a ne întreba dacă au dreptul la restituirea taxei de poluare achitată. Mai precis, este vorba despre timbrul de mediu.


Vor primi taxele de poluare înapoi toți cei care au înmatriculat mașini în perioada ianuarie 2007 - martie 2013.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate