Editura Evenimentul si Capital

EVZ A AVUT DREPTATE. Un OFIŢER de SECURITATE remarcă PLASTOGRAFIA de la Antena3. Radu Tinu, fost şef în Securitate: “Este un FALS GROSOLAN!”

Radu Tinu a facut parte din conducerea Securitatii Timis
Autor: | | 51 Comentarii | 15007 Vizualizari

Chiar şi pentru securiştii care nu-l înghit pe Traian Băsescu este iritantă perseverenţa postului Antena 3 în a susţine în continuare că în anul 1984 un general de Securitate a redactat la un calculator şi apoi a printat la o imprimantă laser un raport care ar trebui să demonstreze legăturile lui Băsescu cu serviciul secret comunist. Un fost şef din Securitatea Timiş, critic agresiv al lui Traian Băsescu, a remarcat că documentul prezentat la Antena 3 este grosolan falsificat.


Citeşte şi: DOCUMENTUL DESPRE TRAIAN BĂSESCU, PREZENTAT DE GÂDEA, UN BLUF. Surse din cadrul CNSAS: «Este un fals! La noi nu există așa ceva!»

Unul dintre ofiţerii de Securitate care s-au exprimat public cel mai agresiv la adresa lui Traian Băsescu, a explodat: Documentul e un  fals grosolan.

EVZ a prezentat joi faptul că datele la care s-au făcut unele inovaţii IT, cum sunt programele de editare a textelor, anumite modele de imprimante şi opţiunile de auto-corectare a textelor, nu puteau face posibilă apariţia documentului prezentat de Antena3 înainte de anul 1995. Pur şi simplu istoria IT demonstrează că în 1984 nu se putea redacta acel document, aşa cum a fost el prezentat de Mihai Gâdea pe postul Antena3.

În plus, tot joi, EVZ a discutat cu persoane din Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii care au informat că nu există în toată arhiva CNSAS un singur alt document redactat de vreun ofiţer de Securitate pe calculator şi tipărit la o imprimantă de birou, aşa cum susţine Antena3  că s-a întâmplat, în 1984, cu documentul prezentat ca fiind “dezvăluirea ultimilor 10 ani”.


EXCLUSIV EVZ. Surse CNSAS: "În toată arhiva noastră nu există nici măcar un singur document făcut de Securitate pe calculator"

Surse CNSAS au declarat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că Securitatea nu folosea calculatoare şi imprimante pentru documentele care ţineau de activitatea acestei instituţii, nefiind trecute numele operațiunilor, locațiilor, numele informatorilor, rezidenților sau ale ofițerilor deplin conspirați. Tot articolul aici!În ciuda evidenţei, joi seară Mihai Gâdea a susţinut în continuare că documentul în cauză este autentic şi a fost redactat în 1984.

Insistenţa cu care Mihai Gâdea continuă să susţină un neadevăr cras a atras până şi atenţia unor foşti ofiţeri ai Securităţii, care au ajuns să fie pur şi simplu scoşi din sărite de întreaga situaţie. 

Culmea, Gâdea este acuzat că promovează un fals chiar de către ofiţeri care au avut constant o atitudine agresivă împotriva lui Traian Băsescu.  

Radu Tinu, fost maior al Securităţii în 1989, adjunct al şefului Securităţii Timiş şi personaj judecat în procesul de la Timişoara, a comentat foarte activ, pe Facebook, acest scandal. Tinu a spus, iniţial, că Securitatea era dotată cu calculatoare IBM de ultimă generaţie şi a postat mai multe comentarii în care îl atacă dur pe Traian Băsescu. Însă, când a văzut documentul lui Gâdea, a constatat că este o plastografie grosolană.


FOTO: Cum arata un calculator performant din 1984  De altfel, în ultimii ani, Radu Tinu l-a atacat constant pe Traian Băsescu în comentariile de pe reţele sociale, demonstrând astfel că îl antipatizează foarte mult.

Cu toate acestea, ofiţerul de Securitate nu a putut să ignore evidenţa. După ce a văzut imagini cu documentul perezentat de Gâdea ca fiind autentic, editat şi redactat de Securitate în 1984, Radu Tinu a sesizat că este un “fals grosolan”.

Fostul colonel de Securitate a comentat documentul lui Mihai Gâdea într-o discuţie pe această temă, pe Facebook, purtată cu jurnalistul Mirel Curea.

“Dl Curea, am văzut acum documentul postat de Mălin - este un FALS GROSOLAN. V-o spune unul care a coordonat compartimentul Dezinformare....la Timis, nu la Vaslui”, a scris Tinu pe Facebook, după ce a văzut pe reţeaua socială si pe evz.ro imagini cu documentul lui Gâdea şi articolele pe această temă.


 Radu Tinu: personaj important al represiunii Revoluţiei de la Timişoara

Radu Tinu a fost adjunct al şefului Securităţii Timiş în 1989 şi era ofiţerul care a coordonat operaţiunile de supraveghere a pastorului reformat Laszlo Tokes pe care serviciul de informaţii al dictaturii comuniste îl urmărea pentru presupuse legături cu serviciul de spionaj maghiar.

Specialist în contrainformaţii si dezinformare, Radu Tinu a dezvăluit că a gestionat şi urmărirea informativă a scriitoarei Herta Muller, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. Pentru implicarea în acţiunile dictaturii comuniste împotriva Revoluţiei de la Timişioara, Radu Tinu a fost judecat în “Lotul de la Timişoara

“În ceea ce priveşte pe inculpatul Radu Tinu, fost adjunct al şefului securităţii judeţului Timiş, soluţia de menţinere a achitării acestuia este greşită, el participînd la comiterea faptei de complicitate la infracţiunea de omor deosebit de grav şi tentativă la această infracţiune, împreună cu ceilalţi inculpaţi care au fost condamnaţi. Inculpatul Radu Tinu, ca ofiţer de securitate a făcut parte din comandamentul de securitate pe linie operativă, constituit la 17 decembrie 1989, sub comanda inculpatului Macri Emil. În acord cu partea a II-a a opiniei separate a judecătorilor Paul Florea şi Dimitrie Onică a căror argumente referitoare la vinovăţia inculpatului Radu Tinu le însuşim, considerăm că şi acest făptuitor, adjunct al şefului securităţii judeţului Timiş a participat în calitate de coautor alături de celelalte forţe armate de represiune la infracţiunea de omor deosebit de grav şi tentativă la această infracţiune săvîrşită de ceilalţi inculpaţi condamnaţi în cauză şi că este greşită soluţia de menţinere a achitării acestuia”, se arată în sentinţa emisă în acest dosar.


FALS GROSOLAN. Antena 3 a "descoperit": calculatoare, imprimante şi softuri folosite de Securitate în 1984, ÎNAINTE SĂ FIE INVENTATE

Mihai Gâdea insistă că documentul pe care l-a prezentat, marţi seara, în emisiunea pe care o păstoreşte, prin care Traian Băsescu este atacat, este un document autentic, deşi istoria factuală îl contrazice. Dincolo de disfucţiile de conţinut, Antena 3 a descoperit calculatoare, imprimante şi softuri folosite de Securitate în 1984 înainte ca toate acestea să fie inventate. Documentul despre care Mihai Gâdea susţine că a fost redactat în 1984 este editat pe un calculator, într-un program word dotat cu opţiunea de corectare automată. Miercuri seară, la emisiunea Sinteza zilie, Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică au spus că în 1984 Securitatea folosea calculatoare. Citeşte tot articolul aici!EVZ demontează documentul prin care Antena 3 l-a atacat din nou pe Traian Băsescu. Este un fals grosolan. În actele Securității se folosea obligatoriu numele conspirativ! | ANALIZĂ de Dan Andronic La Antena 3 a fost prezentat, marți seară, un așa-zis document, care ar fi trebui să ateste legăturile lui Traian Băsescu cu Securitatea înainte de 1989. Doar din frânturile prezentate de Mihai Gâdea pe post, fiindcă documentul nu a fost prezentat în totalitate, se poate vedea că este vorba de un fals grosolan. Un fals menit să confirme noile acuzații adresate de fostul ofițer de Securitate și membru PNL (ex PDL), Silvian Ionescu. Îmi permit să susţin acest lucru pentru că, din 1992, am citit şi publicat în paginile EVZ o grămadă de documente ale Securităţii și am înţeles modul în care erau redactate.Citiţi aici întreaga analiză!  Dezvăluire senzaţională marca Mihai Gâdea: Securitatea lui Ceauşescu putea să călătorească în timp | EDITORIALUL EVZ

Dacă nimeni nu a falsificat istoria imprimantelor şi a programelor de editare a textelor, pentru a-l proteja pe Traian Băsescu, nu mai poate exista decât o singură explicaţie logică pentru documentul prezentat de Gâdea: Securitatea lui Ceauşescu deţinea în 1984 o maşină a timpului. Citeşte aici tot comentariul!"Dezvăluirea" lui Gâdea, subiect de bancuri şi pe reţele sociale

Insistenţa cu care Antena3 susţine că documentul a fost realizat în 1984, în ciuda evidenţei şi istoriei IT în sine, a devenit subiect de bancuri pe reţele sociale. Consultantul politic George Râpă a scris pe Facebook: "Mihai Gîdea va prezenta azi un document care îl îngroapă definitiv pe Traian Băsescu: un mesaj trimis de fostul presedinte lui Nicolae Ceauşescu, pe whatsapp".
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate