Editura Evenimentul si Capital

EVZ A AVUT DREPTATE. Un OFIŢER de SECURITATE remarcă PLASTOGRAFIA de la Antena3. Radu Tinu, fost şef în Securitate: “Este un FALS GROSOLAN!”

Radu Tinu a facut parte din conducerea Securitatii Timis
Autor: | | 51 Comentarii | 15126 Vizualizari

Chiar şi pentru securiştii care nu-l înghit pe Traian Băsescu este iritantă perseverenţa postului Antena 3 în a susţine în continuare că în anul 1984 un general de Securitate a redactat la un calculator şi apoi a printat la o imprimantă laser un raport care ar trebui să demonstreze legăturile lui Băsescu cu serviciul secret comunist. Un fost şef din Securitatea Timiş, critic agresiv al lui Traian Băsescu, a remarcat că documentul prezentat la Antena 3 este grosolan falsificat.


Citeşte şi: DOCUMENTUL DESPRE TRAIAN BĂSESCU, PREZENTAT DE GÂDEA, UN BLUF. Surse din cadrul CNSAS: «Este un fals! La noi nu există așa ceva!» 

Unul dintre ofiţerii de Securitate care s-au exprimat public cel mai agresiv la adresa lui Traian Băsescu, a explodat: Documentul e un  fals grosolan.

EVZ a prezentat joi faptul că datele la care s-au făcut unele inovaţii IT, cum sunt programele de editare a textelor, anumite modele de imprimante şi opţiunile de auto-corectare a textelor, nu puteau face posibilă apariţia documentului prezentat de Antena3 înainte de anul 1995. Pur şi simplu istoria IT demonstrează că în 1984 nu se putea redacta acel document, aşa cum a fost el prezentat de Mihai Gâdea pe postul Antena3.

În plus, tot joi, EVZ a discutat cu persoane din Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii care au informat că nu există în toată arhiva CNSAS un singur alt document redactat de vreun ofiţer de Securitate pe calculator şi tipărit la o imprimantă de birou, aşa cum susţine Antena3  că s-a întâmplat, în 1984, cu documentul prezentat ca fiind “dezvăluirea ultimilor 10 ani”.


EXCLUSIV EVZ. Surse CNSAS: "În toată arhiva noastră nu există nici măcar un singur document făcut de Securitate pe calculator"

Surse CNSAS au declarat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că Securitatea nu folosea calculatoare şi imprimante pentru documentele care ţineau de activitatea acestei instituţii, nefiind trecute numele operațiunilor, locațiilor, numele informatorilor, rezidenților sau ale ofițerilor deplin conspirați. Tot articolul aici!În ciuda evidenţei, joi seară Mihai Gâdea a susţinut în continuare că documentul în cauză este autentic şi a fost redactat în 1984.

Insistenţa cu care Mihai Gâdea continuă să susţină un neadevăr cras a atras până şi atenţia unor foşti ofiţeri ai Securităţii, care au ajuns să fie pur şi simplu scoşi din sărite de întreaga situaţie. 

Culmea, Gâdea este acuzat că promovează un fals chiar de către ofiţeri care au avut constant o atitudine agresivă împotriva lui Traian Băsescu.  

Radu Tinu, fost maior al Securităţii în 1989, adjunct al şefului Securităţii Timiş şi personaj judecat în procesul de la Timişoara, a comentat foarte activ, pe Facebook, acest scandal. Tinu a spus, iniţial, că Securitatea era dotată cu calculatoare IBM de ultimă generaţie şi a postat mai multe comentarii în care îl atacă dur pe Traian Băsescu. Însă, când a văzut documentul lui Gâdea, a constatat că este o plastografie grosolană.


FOTO: Cum arata un calculator performant din 1984  De altfel, în ultimii ani, Radu Tinu l-a atacat constant pe Traian Băsescu în comentariile de pe reţele sociale, demonstrând astfel că îl antipatizează foarte mult.

Cu toate acestea, ofiţerul de Securitate nu a putut să ignore evidenţa. După ce a văzut imagini cu documentul perezentat de Gâdea ca fiind autentic, editat şi redactat de Securitate în 1984, Radu Tinu a sesizat că este un “fals grosolan”.

Fostul colonel de Securitate a comentat documentul lui Mihai Gâdea într-o discuţie pe această temă, pe Facebook, purtată cu jurnalistul Mirel Curea.

“Dl Curea, am văzut acum documentul postat de Mălin - este un FALS GROSOLAN. V-o spune unul care a coordonat compartimentul Dezinformare....la Timis, nu la Vaslui”, a scris Tinu pe Facebook, după ce a văzut pe reţeaua socială si pe evz.ro imagini cu documentul lui Gâdea şi articolele pe această temă.


 Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate