EVZ TV Theodor Paleologu: ”Zgonea are un nivel de aroganță la care nimeni nu a mai ajuns”

EVZ TV Theodor Paleologu: ”Zgonea are un nivel de aroganță la care nimeni nu a mai ajuns”

Ediţia de astăzi i-a avut invitaţi pe europarlamentarul Sebastian Bodu, candidat PNŢCD, şi pe deputatul PMP, Theodor Paleologu. În studio s-a aflat şi Horia Tabacu, senior editor EVZ.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA LIVE DE LA ORA 11:00 Tema discuţiilor va fi anunţul Elenei Băsescu că nu va candida în euroalegeri. Puteţi adresa întrebări direct pe evz.ro, în secţiunea comentarii a articolului care va prezenta discuţiile din emisiune, pe adresa de mail online@evz. ro şi la telefonul 021.202.2000. LIVE TEXT Președintele Băsescu participă la Summitul pe tema securității nucleare de la Haga. Ieri șeful statului a avut întâlniri și discuții cu importanți lideri din lume. Elena Băsescu a intrat ieri în PMP, dar a anunțat că nu va candida la europarlamentare. Pe locul doi pe lista PMP se va afla Siegfried Mureșan. Vă așteptați ca Elena Băsescu să facă acest anunț?

  • Theodor Paleologu: Nu, nu mă așteptam deloc, după cum nu mă așteptam nici ca Siegfried Mureșan să fie pe locul doi. Salut gestul dumneaei, dânsa a considerat că e mai bine să-și îndrepte eforturile spre află direcție. E deconcertant totuși că facem politică cu secretomanie, cu lovituri de teatru, e o incompatibilitate între felul meu de a gândi și felul în care se face politică în Romnia. Politica democratică ar trebui să fie previzibilă. Elementul surprinză are un rol important, dar nu este genul meu. Eu nu cred niciun cuvânt din ”politica altfel”, dar este o listă onorabilă pe care eu o voi vota și o voi susține. Nu știu când s-a luat această hotărâre, dar mi se pare o atitudine demnă și înțeleaptă.

În Parlament au fost discuții aprinse legate de proiectul de lege privind prima intabulare.

  • Ludovic Orban (intervenție telefonică): PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole. Acest proiect are avizul comisiei agricole, iar noi am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului. Domnul Zgonea, în stitul caracteristic, mi-a tăiat microfonul în primă fază, dar ce vrem este sancționarea domnului Ciuca, președintele comisiei juridice și autorul legii amnistiei, pentru că împiedică agricultorii români să-și desfășoare activitatea.
  • Sebastian Bodu: PNL înțelege să facă opoziție foarte vocală, de circ. Asta demonstrează că e un circ, partidele nu numai că se ceartă, se scuipă se calcă în picioare, apoi se aliază din nou.
  • Theodor Paleologu: Înainte era acest monolith USL, acum dunt mai multe voci. Aș vrea să menționez faptul că domnul Zgonea a ajuns la un nivel de aroganță la care nimeni nu a mai ajuns, dumnealui taie microfoane, dă lecții de vestimentație. 
  • Horia Tabacu: Pe de altă parte nici nu am mai avut vreodată un președinte al Camerei Deputaților care să fi rămas repetent trei ani.
  • Sebastian Bodu: Să vă prezint o viziune europarlamentară - și noi avem opinii diferite, dar se discută nu avem astfel de ieșiri.

Domnule Bodu, mulți au plecat din PDL pentru a merge la PMP, dar dumneavostră ați ales PNȚCD. De ce?

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Horia Tabacu: Eu sunt curios de ce domnul Bodu nu a fost pe un loc eligibil pe lista PDL. Se vorbește că ar fi o sumă de plată pentru un loc pe liste.
  • Sebastian Bodu: Eu nu am de această sumă de bani. Domnul Blaga a ieșit și a spus că nu am avut activitate în PE, dar raportul meu de activitate îl contrazice, eu am avut 37 de rapoarte pe teme importante. Am mers la PNȚCD pentru că nu mai voiam scandal, eu mă adresez oamenilor care nu mai vin la vot pentru că s-au săturat de scandal. Eu împărtășesc viziunea lui Corneliu Coposu, există o a treia cale.

MPM va face ceva pentru a sancționa nepotismul de pe listele celorlalte partide?

  • Theodor Paleologu: La Adina Vălean ar fi cea mai mare problemă, ea este pe a doua poziție, Daciana Sârbu este mai ascunsă în lista PSD. Ar trebui să spunem totuși că Adina Vălean avea cariera ei politică și înainte de căsătoria cu Crin Antonescu, însă fiind expusă pe locul doi trebuie să fie prezentă. Ea trebuie evaluată fără complezență. În cazul Adinei Vălean nu cred că e un caz de nepotism, dumneaei avea cariera politică înainte, dar nu știu dacă va fi capabilă să se ridice la așteptări atât de ridicate.
  • Sebastian Bodu: PNȚCD are o listă corectă, cu oameni corecți, o listă alttfel decât ale celorlalte partide. Noi vom face o politică pozitivă. 

Domnul Ponta a anunțat majorarea pensiilor. Dreapta, în schimb, nu vine cu mesaje populiste. Ce mesaje ar trebui să dea partidele pentu a mobiliza electoratul?

  • Horia Tabacu: Aceasta este o pomană electorală evidentă, dar din păcate oamenii sunt atât de săraci încât se bucură la acești 60 de lei.
  • Theodor Paleologu: Trebuie să le explicăm oamenilor cât de important este Parlamentul European. Legislația statelor membre este precumpănitor legislație europeană. Mai trebuie să mai spunem că PSD este un partid amfibie, dar în PE, PSD voteză lucruri împotriva conservatorimului românesc. În țară este un partid naționalist, conservator, dar în Parlamentul European votează cu stânga extremistă.

”Evenimentul zilei” este difuzată pe B1 TV în fiecare luni, miercuri, joi și vineri, de la orele 11:00. După emisiune puteţi participa la dezbatere pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului. CLICK PE COLAJ PENTRU A VEDEA ARHIVA EMISIUNILOR: CITIȚI ȘI

  • Evenimentul zilei TV. Elena Udrea: Pentru noi varianta cea mai bună este ca Elena Băsescu să candideze din partea Mișcării Populare
  • EXCLUSIV EVZ TV. Victor Ponta: ”Nu am discutat cu nimeni despre o nouă majoritate.” Prim-ministrul nu se gândește la DEMISIE
  • "Evenimentul zilei" TV. Dan Andronic despre criza din USL: Ponta vrea să creeze o diferență între ceea ce își doresc liberalii și ce își dorește Crin Antonescu
  • Evenimentul zilei TV. Oana Popescu: Există o singură cale, Ianukovici va trebui să-și dea demisia
  • "Evenimentul zilei" TV. Marian Preda: Pare o poveste bine gândită pentru o plecare ”onorabilă” de la guvernare
  • "Evenimentul zilei" TV. Georgian Pop: Scandalul în care este implicată Mariana Câmpeanu este într-adevăr o problemă gravă
  • "Evenimentul zilei" TV. George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL
  • „Evenimentul zilei” TV. Mihail Neamțu: ”Gena PCR-istă a PSD-ului este atât de accentuată încât ei doresc mereu o poziție dominantă”
  • EVZ TV. Traian Băsescu: Este posibil să depun plângere penală pentru abuz împotriva premierului. Ponta, un om slab, în plasa lui Voiculescu | VIDEO
  • "Evenimentul zilei" TV: DEPUTAT PNL: Tragedia din APUSENI nu a fost aşa mare. Am văzut altele grave. S-a provocat prea mare isterie
  • "Evenimentul zilei" TV: Mircea Marian: Anunțul privind USD a fost o lovitură sub centură pentru Crin Antonescu
  • EVZ TV: Cota unică de 16%, în pericol. "Impozitarea progresivă este un cancer"