Editura Evenimentul si Capital

„Evenimentul zilei” TV. Alex Ștefănescu: Stânga profită de analfabetismul politic

14-05/06-alex-stefanescu-rp-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 456 Vizualizari

Ediția de astăzi a emisiunii „Evenimentul zilei”, realizată de Silviu Sergiu, i-a avut ca invitați pe scriitorul Alex Ștefănescu și pe Dan Cărbunaru, ziarist la caleaeuropeana.ro. În studio s-a aflat și Horia Tabacu, senior editor EVZ.

Tema principală a emisiunii a fost reunificarea Dreptei.

Principalele declaraţii:

Alex Ştefănescu:

Nu este prea devreme pentru discuţii privind unificarea Dreptei, care trebuia să aibă loc demult. Confruntarea cu PSD este inechitabilă deoarece ei au o conexiune gregară, sunt uniţi şi prin interese. De partea cealaltă, oamenii au principii, încearcă să respecte unele reguli. Pe mine m-a descurajat foarte mult că în sate din România au fost trimise autobuze, iar celor de acolo li s-a spus cu cine să voteze. Nivelul ăsta de educaţie îi slujeşte pe cei din stânga, ce profită de analafetismul politic. Este ruşinos să ajungi la putere pe seama unor ignoranţi.

Nu cred că rezultatul este un eşec, cred că este de bun augur deoarece cei care nu au mers la vot se pot mobiliza şi cred că mulţi dintre ei ar susţine dreapta.

Dan Cărbunaru:

Negocirile sunt abia la început. Deşi timpul este foarte scurt, această etapă presupune prudenţă în declaraţii, nimeni nu îşi va pune condiţiile de negociere în faţa camerelor de filmat.

Eu nu aş cataloga stânga drept un conglomerat de ignoranţi. Cred că există o dependenţă de discursul de stânga în România.

Dreapta nu este un scop în sine, este o alternativă politică de a conduce o ţară. Cum se va realiza unificarea Dreptei este un proces în plină desfăşurare. Unirea Dreptei face sens pentru numirea unui candidat unic din primul tur.

Alex Ştefănescu:

Nu este vorba despre prostie, ci de ignoranţă şi dezinteres, o delăsare păstrată şi din timpul comunismului, când ştiai că dacă faci, degeaba faci. Nici eu nu mai pot să aud aceleaşi voci demagogice care se prezintă în faţa oamenilor altfel decât sunt în realitate. Nu sunt deloc de acord cu ceea ce spun mulţi că politica este imorală, cred că prin politică se pune în aplicare un set de principii. Dar cred că politica este asentimentală, că un om care nu mai este de folos este dat la o parte. Trebuie să renunţi la unii lideri care nu mai au opinia publică de partea lor.

Dan Cărbunaru:

Toate aceste lucruri duc către o micşorare a procentelor pe care o astfel de atitudine le-ar putea atrage, se îndepărtează de la miza de fond: cum ar trebui condusă această ţară. Cine se îndepărtează de la aceste teme mari, fie câştigă foarte mult, fie cade. Eu nu sunt de acord cu această chestiune: să ne unim noi, europenii, noi românii în faţa Rusiei. Pericolul real este lipsa de implicare.

În legătură cu situaţia domnului Diaconu, care a reuşit să genereze emoţie într-o categorie mai sensibilă. El nu a comunicat nimic despre o eventuală activitate în Parlamentul European, în afara faptului că le mulţumeşte celor care îl susţin. Este asta o platformă suficient de puternică?

Alex Ştefănescu:

Cred că liderii de dreapta vor putea trece peste animozităţi, dacă se va face acest pas. Mă întrebaţi despre nume în care am încredere în această cursă, ar fi: Teodor Baconschi, Mihai Răzvan Ungureanu şi George Maior, care este un patriot adevărat, cu o concepţie pro-occidentală.

Klaus Iohannis este şters, nu cred că are şanse. Românii vor merge pe mâna cuiva care crede cu adevărat în ţara lui.

Horia Tabacu:

Pentru candidaţii la prezidenţiale, apare şi Mircea Diaconu, nu trebuie să îl ignorăm.

Dan Cărbunaru:

Socialiştii europeni nu au reuşit să capitalizeze pierderile popularilor. Opţiunea lui Victor Ponta, de a susţine dreapta europeană, este una asumată.

Menţionez că invitaţia de la Consiliul European a venit pe numele lui Traian Băsescu. Ştim că nu îi place asta domnului Ponta, dar aşa arată lucrurile în România. Prezenţa sa acolo nu ar fi contat foarte mult, după tratatul de la Lisabona.

Alex Ştefănescu:

Cred că suntem într-un moment bun, cu adevărat înspăimântat eram în 2012, când am simţit că România îşi schimbă orientarea. Acum cred că lucrurile merg spre bine.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate