Europarlamentar, INTERVINE în SCANDALUL MOMENTULUI. Atacuri dure la Dragnea, Tăriceanu și Tudose

Europarlamentar, INTERVINE în SCANDALUL MOMENTULUI. Atacuri dure la Dragnea, Tăriceanu și Tudose

Europarlamentarul Siefgried Mureșan a reacționat în scandalul momentului, modificările Legilor Justiției în Legislativul român, față de care Departamentul de Stat al SUA s-a arătat îngrijorat și a solicitat Parlamentului României să nu le adopte. Mureșan a spus că poziția SUA este „una corectă și justificată”, în condițiile în care șefia Camerei Deputaților este asigurată de „un infractor”, Liviu Dragnea, iar cea a Senatului de „o persoană suspectată de infracțiuni”, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

„Poziția Depatamentului de Stat al SUA este una absolut corectă și justificată, având în vedere ce se întâmplă în Legislativ cu legile justiției. Parlamentul este condus de către un infractor, care este la șefia Camerei Deputaților, iar Senatul de către o persoană suspectată de infracțiuni. În Parlament se discută despre niște modificări care contravin statului de drept. (...) Toată lumea a înțeles că românii au ieșit în stradă, în frig, pentru apărarea statutului de drept. Eu ca cetățean sunt dezamăgit că sunt condus de o astfel de majoritate parlamentară. Departamentul de Stat al SUA a arătat cu degetul în văzul tututor. Apreciez semnalul de alarmă tras de Departamentul de Stat American în văzul tuturor românilor.”, a afirmat eurodeputatul PPE, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Bruxelles. 

El a adăugat că statele membre UE și cele care au parteneriate strategice NATO, cum este și România, trebuie să respecte anumite reguli cu privire la domeniul Justiției, pe care „doar infractorii nu vor să le respecte”.

Întrebat cum comentează declarațiile diferitor reprezentanți ai Puterii au spus că Departamentul de Stat al SUA a fost dezinformat, înaintea redactării raportuliu, Siegfried Mureșan a răspuns: „Instituțiile europene, Comisia Europeană, etc., judecă și evaluează mereu situația din statele membre pe baza inițiativelor legislative din acele țări, niciodată pe baza relatărilor din presă. Majoritatea de la București încearcă să inducă în eroare majoritățile internaționale, dar este clar că eșuează.” 

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamentarul l-a atacat dur și pe premierul Mihai Tudose, despre care a spus că este nefrecventabil pe plan extern.

„Premierul Tudose nu a efectuat nici măcar o vizită bilaterală în Capitala vreunui stat membru. A fost în Republica Moldova. pe linia socialistă la Chișinău și în Bulgaria. În rest, nu a fost primit în nicio Capitală europeană și nu a fost primit nici în SUA. Asta arată că suntem conduși de un premier nefrecventabil. Acest lucru va deveni problematic și pentru când vom prelua președinția Uniunii Europene. România este condusă de un Guvern al cărui prim-ministru este nefrecventabil și care acționează în ciuda standardelor europene”, a conchis Siegfried Mureșan. 

Departamentul de Stat al SUA a transmis, luni seară, într-un comunicat de presă, că Parlamentului și majorității PSD să nu adopte modificarile Legilor Justiției, printr-o declarație îngrijorătoare a lui Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat American.   „Statele Unite au luat act cu preocupare de faptul că Parlamentul dezbate legi care ar putea submina lupta contra corupției și pune în pericol independența justiției. Aceste reglementări, propuse inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul făcut de România în ultimii ani în construirea de instituții juridice bine apărate de interferențe politice”, a spus Heather Nauert conform site-ului oficial al instituției.    Președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), au publicat marți un comunicat de presă comun în care afirmă că „Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției". Liderii coaliției de guvernare spun că poziția Departamentului de Stat al SUA „nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective și cuprinzătoare a faptelor". Departamentul de Stat american a comunicat luni că modificarea legilor justiției riscă să afecteze lupta împotriva corupției.