Editura Evenimentul si Capital

Este TERORISTUL Karim Cheurfi de pe Champs Elysées LEBĂDA NEAGRĂ de care avea nevoie Marine Le Pen?

Autor: | | 4 Comentarii | 1338 Vizualizari

Cu patru candidaţi aflaţi umăr la umăr, cu 35% nehotărâţi, atentatul de joi seara poate fi determinant pentru rezultatul alegerilor de duminică.

Patru candidaţi – Macron, Le Pen, Fillon şi Mélenchon conduc în sondaje cu doar două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, din Franţa, diferenţele dintre ei fiind în marja de eroare a sondajelor.

Mai mult, cu o treime dintre cei care sunt decişi să participe la vot nehotărâţi însă cu cine să voteze, rezultatul scrutinului de duminică este unul pe muchie de cuţit.

Consultanţii politici cunosc teoria Lebedei Negre, adică apariţia unui element neprevăzut, capabil să schimbe radical datele electorale . Cu cât respectivul element apare mai aproape de ziua alegerilor, cu atât influenţa sa este mai mare şi mai greu de contracarat.

Din acest punct de vedere, atacul terorist de pe Champs Elysées are toate datele unei Lebede Negre, capabil să influenţeze decisiv rezultatul alegerilor de duminică.

Candidatul care primeşte cel mai puternic imbold electoral este Marine Le Pen, multă vreme situată pe locul întâi în sondajele pentru primul  tur, se află de câteva săptămâni în pierdere de viteză, din cauza propunerilor sale prea radicale: ieşirea din Zona Euro şi UE, întărirea autorităţii statului şi redobândirea suveranităţii asupra frontierelor naţionale, o politică foarte restrictivă faţă de imigranţi.

Or, în contextul în care terorismul revine în fruntea agendei francezilor, cu două zile înainte de alegeri, Le Pen poate obţine un profit spectaculos de pe urma atacului lui Karim Cheurfi, revendicat de ISIS.

Prima declaraţie a lui Marine Le Pen, la aflarea veştii despre atacul terorist, a fost: „Destul cu toleranţa, destul cu naivitatea!”

Lidera Frontului Naţional poate spera ca atacul terorist să determine o parte consistentă dintre cei peste 30% de nehotărâţi să voteze cu ea. Mai mult, faptul că joi seara au fost ucişi doi ofiţeri de poliţie îi poate aduce lui Le Pen sprijinul membrilor poliţiei şi armatei, aflaţi în prima linie a luptei împotriva terorismului.

În acelaşi timp, atacul terorist de joi seara poate aduce daune serioase candidaţilor „europenişti”, precum Macron şi Fillon, sau comunişti, precum Mélenchon.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate