Editura Evenimentul si Capital

Este Internetul un proiect al CIA?

Vladimir Putin este de părere că Internetul e un proiect al Agenţiei Americane de Informaţii
Autor: | | 5 Comentarii | 847 Vizualizari

Interesele online ale Rusiei trebuie protejate.

Acest lucru îl susţine permanent preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, care afirmă cu fermitate în continuare că "Internetul este un proiect al Agenţiei Americane de Informaţii (CIA)", afirmând că interesele online ale Rusiei trebuie protejate. 

Principalul motor

El a criticat deseori chiar şi principalul motor rus de căutare, Yandex, care este administrat de o firmă înregistrată iniţial în Olanda. Yandex stochează informaţii pe servere din străinătate, situaţie ce riscă să afecteze siguranţa naţională a Rusiei. Putin a menţionat "presiuni" exercitate asupra Yandex la început, subliniind că administratorul site-ului a preferat să se înregistreze în Olanda "nu doar din raţiuni fiscale, ci şi pentru alte motive".

"Internetul a fost lansat ca fiind un proiect al CIA şi încă se dezvoltă în acest fel", a spus Vladimir Putin. "Pentru a rezista acestor influenţe, Rusia trebuie să lupte pentru protejarea propriilor interese în domeniul online".

Un blogger rus i s-a plâns preşedintelui Putin că site-uri străine dar şi principalul motor rus de căutare online - Yandex - stochează informaţii pe servere din străinătate, situaţie ce riscă să afecteze siguranţa naţională a Rusiei. În replică, Putin a menţionat "presiuni" exercitate asupra Yandex la început, subliniind că administratorul site-ului a preferat să se înregistreze în Olanda "nu doar din raţiuni fiscale, ci şi pentru alte motive".

Parlamentul rus a adoptat nu demult o lege care obligă platformele online de socializare să aibă serverele în Rusia şi să păstreze datele cel puţin şase luni. În plus, principala reţea rusă de socializare online - VKontakte, este deţinută de oameni de afaceri apropiaţi ai lui Vladimir Putin.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate