ESCROCII LOVESC din FUNDU MOLDOVEI. Bătrâni furați prin telefon prin „METODA ACCIDENTUL”

ESCROCII LOVESC din FUNDU MOLDOVEI. Bătrâni furați prin telefon prin „METODA ACCIDENTUL”

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în judeţele Suceava şi Galați. Anchetatorii au descoperit că mai mulți escroci din comuna suceveană Fundul Moldovei au păcălit prin metoda „Accidentul” bătrâni din două comune din județul Botoșani.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în comuna Fundul Moldovei, judeţul Suceava, respectiv în municipiul Galaţi, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în înşelăciuni prin telefon, transmite Poliția Română. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi apelat mai multe victime pe care le-ar fi informat că sunt reprezentanţi legali ai rudelor lor, iar că acestea ar fi fost implicate în accidente de circulaţie şi au nevoie de bani. Pentru obţinerea banilor, membrii grupării ar fi motivat că sumele sunt necesare pentru intervenţii medicale urgente, pentru onorarii ori pentru acoperirea unor pagube produse prin aceste presupuse accidente. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani, subcomisar Daniela Gheorghiescu, a declarat pentru „Evenimentul zilei” că victimele escrocilor prin telefon sunt bătrâni din comunele Rădăuți Prut și Durnești. „Până în prezent, s-a stabilit că e vorba de trei persoane suspecte de infracțiuni. Două sunt din Fundul Moldovei iar una din municipiul Galați”, a precizat Daniela Gheorgiescu. Polițiștii nu exclud, însă, ca numărul escrocilor să fie mai mare în localitatea suceveană Fundul Moldovei. La activităţi participă şi polițiști de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Suceava, I.P.J. Galaţi, precum şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză

Ne puteți urmări și pe Google News