Editura Evenimentul si Capital

ESCROC ÎN LIBERTATE. Un individ FURA BANI de la pacienți bătrâni, chiar lângă Spitalul Militar, din București. Cum acționa HOȚUL BÂLBÂIT

Escrocul acosta bătrâni care veneau la Spitalul Militar „Carol Davilla”
Autor: | | 0 Comentarii | 815 Vizualizari

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reușit să pună mâna, marți, pe un bucureștean de 44 de ani care a păcălit mai mulți oameni în vârstă și le-a furat banii. El acosta victimele, în special lângă Spitalul Militar sau Spitalul CFR Witing, se împrietenea cu ele și, fie le cerea „împrumut” bani să cumpere medicamente, fie ca să le „rezolve” internarea în unitatățile spitalicești. Radu Pârvu, care poza într-un om modest, este bâbâit și îi lipsesc doi dinți din față.

Polițiștii de la Secția 3 au probat, până acum, cinci cazuri de înșelăciuni care îl are ca autor pe Radu Pârvu. Oficiali din Poliția Capitalei au precizat, pentru EVZ, că individul era căutat și de polițiștii de la alte două secții, din Capitală. Mai exact, la Secția 20  sunt înregistrate alte două fapte comise de el, iar la Secția 4, încă una. Bărbatul, de 44 de ani, a fost săltat și condus la audieri, dar procurorii au stabilit cercetarea escrocului sub control judiciar.

Așa cum a relatat un om al legii, pentru EVZ, Radu Pârvu pare un om modest, puțin bâlbâit ,care își alegea victimele din rândul persoanelor de peste 60 de ani. Locuiește în apropierea Gării de Nord, pe strada Mircea Vulcănescu și cel mai ușor îi era să dea loviturile la spitalele din apropiere.  El se împrietenea cu cei veniți să se trateze la spitalele din Capitală. Le câștiga bunăvoința sfătuind-ui ce să facă, la ce medici și asistente să apeleze, stătea cu ei la cafea și se oferea să le cumpere ce au nevoie.  Pentru a fi mai convingător, unora le spunea că îi și cunoaște. Escrocul plusa atunci când era sigur că a câștigat încrederea bătrânilor.

Cum a păcălit cinci victime

La intersceția de lângă Spitalul CFR Witing, escrocul Radu Pârvu a acostat mai multe victime

Poliția Capitalei transmite că, în urma cercetărilor efectuate, judiciariştii Secţiei 3 Poliţie au stabilit, până acum, comiterea a cinci cinci infracţiuni de înşelăciune, numai în zona spitalelor Witing și Militar.

Astfel, pe data de 13 mai 2013, în timp ce se afla în staţia RATB situată pe Calea Plevnei, la intersecţie cu Str.Witing, escrocul  a acostat un bărbat pe care pretindea că îl cunoaşte şi căruia i-a solicitat să-i schimbe o bancnotă de 500 lei, după care a fugit fără să îi mai restituie banii.

Pe 24 septembrie 2013, în timp ce se afla în aceeaşi zonă, a solicitat de la o femeie suma de 200 de lei cu titlu de împrumut, sub pretextul că îi sunt necesari pentru a achita cumpărăturile la un magazin alimentar unde casiera nu are să-i dea restul la o bancnotă de 500 lei, dar în scurt timp urmează să vină soţia sa cu bani necesari pentru a restitui împrumutul. După ce a primit banii, individul a fugit.

Pe 2 decembrie 2013, după ce un bătrân a ieşit din Spitalul Militar, a fost acostată de Pârvu care, sub pretextul că îl cunoaşte, i-a solicitat suma de 1.000 lei pentru a-şi cumpăra medicamente, iar după ce a primit banii, a fugit.

Pe 9 ianuarie 2014, în timp ce se afla pe Str. Witing, a acostat un bărbat pe care pretindea că îl cunoaşte şi căruia i-a solicitat cu titlul de împrumut suma de 360 de lei, după care a fugit.

Pe 20 octombrie 2014,  o altă victimă a escrocului se îndrepta spre  Spitalul Militar. În timp ce se afla pe Str. Witing, bătrânul a fost acostat de escroc care, pretinzând că îl poate ajuta la spital, i-a solicitat suma de 120 lei pentru personalul medical, după care a fugit.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Reținut, pentru 24 de ore, ieri, la prânz, Radu Pârvu va fi pus în libertate, sub control judiciar, după expirarea ordonanței de reținere.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate