Embargoul Rusiei asupra produselor agricole din UE continuă. CUM vor fi AJUTAŢI fermierii români

Embargoul Rusiei asupra produselor agricole din UE continuă. CUM vor fi AJUTAŢI fermierii români

Ca urmare a prelungirii embargoului Federaţiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeană a prelungit măsurile de sprijin excepțional cu caracter temporar suplimentar pentru producătorii din sectorul fructe și legume.

Cantitatea maximă de produse repartizată Romaniei este de 3.000 tone, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii. Măsura pentru care se acordă sprijin financiar este retragerea de pe piaţă. 

Produsele din sectorul fructe și legume destinate consumului în stare proaspătă și cantitățile pentru care se va acorda sprijinul financiar sunt următoarele: -    Fructe – 1.500 tone (mere, pere, prune, fructe de tip bacă, struguri de masă proaspeți, piersici și nectarine). -    Legume – 1.500 tone (tomate, castraveți, inclusiv cornișon, morcovi, varză albă și varză roșie, ardei gras, conopidă, broccoli, ciuperci din genul Agaricus).

La propunerea Organizației Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), un solicitant poate beneficia de maximum 750 tone din cantitatea totală repartizată fiecărui sector, respectiv legume/fructe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Termenul limită de solicitare a retragerilor de pe piață este 15 septembrie 2016 pentru legume și 15 octombrie 2016 pentru fructe.