Editura Evenimentul si Capital

Elixir al sănătății, argila verde te ține tânăr

Autor: | | 1 Comentarii | 396 Vizualizari

Folosită de egipteni în procesul de mumificare a cadavrelor, argila este totuși un agent foarte puternic de regenerare fizicã, având acțiune remineralizantã, reechilibrantã și antitoxicã

Folosirea argilei pe cale externă, despre care au cunoștință cetățenii lumii noastre contemporane, este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, la fel ca și folosirea ei pe cale internă, prin ingerare, aspect necunoscut astăzi pe scară largă.

„Profesorul Strumpf, de la Universitatea din Berlin, a prescris argilă, în anul 1903, pentru tratarea a numeroși bolnavi atinși de holeră asiatică. În timpul războiului din 1914-1918 se adăuga în muştarul destinat unor regimente franceze o cantitate mică de argilă. Contrar altor unităţi, regimentele acestea n-au fost decimate de dezinterie. Trupele rusești, de asemenea, foloseau argila pe cale internă”, recapitulează Gerard Coutaret, autorul cărții „Terapia cu argilă”, editată de Best Business.

Antiseptică, bun cicatrizant

Proprietăţile argilei sunt numeroase. În primul rând, argila este antiseptică. Proprietăţile bactericide ale argilei sunt întrebuinţate eficient în numeroase stări infecţioase, precum: enterite, colite, colibaciloză, afecţiuni pulmonare sau parazitare (parazitoze intestinale). De asemenea, argila este un bun cicatrizant, fiind, totodată și un absorbant. 5 g de argilă sunt de ajuns ca să decoloreze 10 cm3 ai unei soluţii de albastru de metilen de 0,1%. Argila absoarbe mirosurile și are și proprietăţi antitoxice.

Previne îmbătrânirea

Specialiștii au analizat argila verde, iar concluzia lor este că aceasta poate fi folosită în tratarea mai multor boli, dar mai ales utilizată împotriva îmbătrânirii. Argila verde conține: siliciu - 49,10%; alumină - 14,61%; seschioxid de fier - 5,65%; var - 4,44%; magneziu - 4,24%; acizi alcalini - 3,08%; anhidrică titanică - 0,74%; umiditate - 7,40%; pierdere la foc - 10,85%.

„Puternicul ei conţinut în siliciu o recomandă în numeroase afecţiuni, îndeosebi arterioscreloză, tuberculoză, îmbătrânire și în stări degenerative multiple. Importanţa magneziului, a fierului, a calciului în terapeutică permite să se explice rolul curelor argiloase în astenii, demineralizări, stări cancerigene, anemii”, scrie Gerard Coutaret.

Cum se prepară pasta de argilă

„Punem argilă într-un recipient din sticlă, din lemn, din faianţă, din porţelan (niciodată în vas din metal sau din material plastic) şi amestecăm - adăugând apă - până obţinem o pastă densă, puţin mai moale decât pasta de modelat.


Puternicul conținut de siliciu recomandă argila în tratarea arteriosclerozei, a tuberculozei, a îmbătrânirii și a stărilor degenerative multiple


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate