Editura Evenimentul si Capital

Elevii din clasa a IV-a susțin, astăzi, evaluarea la limba română

Autor: | | 0 Comentarii | 875 Vizualizari

Au început examenele pentru școlarii din clasa a IV-a! Astăzi ei dau proba scrisă de evaluare a competențelor la limba română, mâine cea la matematică, iar pe 28 mai, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba maternă

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de Ministerul Educației, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu. Cât privește nivelul de dificultate, acesta trebuie să fie mediu. Testele pe care le dau elevii de la clasa a IV-a au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Probele de azi și mâine vor dura 60 de minute

Testele vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și evaluarea cunoștințelor de matematică.

Durata unei probe este de o oră, iar evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Testele vor fi corectate în școală, de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de doi dascăli, dintre care unul este învățătorul/ institutorul / profesorul pentru învățământul primar de la clasa respectivă.

Conform metodologiei, rezultatele obținute nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate