Elena Udrea:Sprijinul pe care îl va oferi Guvernul celor care au rate la bănci e discriminator

Elena Udrea:Sprijinul pe care îl va oferi Guvernul celor care au rate la bănci e discriminator

Sprijinul pe care îl va oferi Guvernul celor care au rate la bănci e discriminator, iar persoanele care îşi vor pierde locul de muncă după cei doi ani în care beneficiază de reducerea ratelor nu vor mai primi creditul fiscal de la stat, a arătat deputatul Elena Udrea.

"Deocamdată, ajutorul e că oamenii vor plăti rate mai mici doi ani, dar eu vă asigur că în 2015, dacă va mai fi acest Guvern, se va constata că Guvernul nu se va mai ţine de promisiune, pentru că au trecut alegerile şi atunci oamenii trebuie să plătească ceea ce s-au angajat în 2014, iar dacă oamenii aceştia ar mai fi angajaţi în 2016-2017, e o altă poveste", a spus Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Deputatul a subliniat că de acestă măsură ar avea nevoie probabil şi cei care au restanţe de şase luni la bănci, de un an, sau cei care au venituri peste 1.600 lei.

"Sunt promisiuni făcute de actualul Guvern, dar Guvernul nu dă nimic, spune doar: doi ani plătiţi mai puţin şi vă rog veniţi la vot şi mai vedem în ultimii doi ani dacă mai suntem la putere şi dacă veţi mai fi voi în câmpul muncii. (...) Ajutorul este extrem de limitat, discriminatoriu", a arătat Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul va adopta o ordonanţă prin care persoanele care au credite la bănci şi un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înţelegeri cu banca, la înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani. În acest interval, dobânda nu se va schimba, însă creditul va fi prelungit cu perioada în care beneficiarul a plătit jumătate din rată. Ulterior, timp de doi ani, beneficiarul va primi de la stat un ajutor fiscal, în fapt o reducere de 200 de lei pe lună la plata impozitului pe venit. CITIȚI ȘI:

  •  Emil Boc: Guvernul USL începe ”dezmățul electoral pe bani publici”