Editura Evenimentul si Capital

Elena Udrea lansează România ei frumoasă într-un deșert de ruine lăsate de PSD

Elena Udrea, cu cască de protecție și salopetă, în ruinele de la Republica
Autor: | | 22 Comentarii | 1729 Vizualizari

Candidatul PMP la Președinția României și-a prezentat programul într-un cadru complet neobișnuit: între rămășițele unei foste uzine, pe vremuri un simbol al politicii de industrializare a României.

O hală abandonată, un câmp de beton și cioburi de sticlă, acesta a fost peisajul în mijlocul căruia Elena Udrea s-a decis să pledeze pentru reindustrializarea României. Zona era atât de infestată de deșeuri industriale și puțuri abandonate, pline cu o mâzgă infectă, încât nici măcar obișnuitele haite de câini vagabonzi nu viețuiau în zonă.

Ultimul inginer face literatură

Printre ruine, totuși, oameni care răscoleau după fier vechi - „magneți”, în limbajul locului. În acest spațiu selenar - zeci de hectare de ruine - s-a aflat, pe vremuri, celebra fabrică Republica, o mândrie a regimului comunist: producea anual 200.000 de tone de țevi petroliere și avea 10.000 de angajați. În 2003, pe vremea guvernării PSD, a existat o tentativă de privatizare către investitori ruși, dar aceștia nu și-au îndeplinit obligațiile, iar contractul a fost reziliat. Azi, un singur angajat mai supraveghează haldele de steril. Nicolae Stelea a fost inginer la Republica, azi este scriitor și conduce cenaclul „Biserica de lemn”.

Aici a venit Elena Udrea, îmbrăcată într-o salopetă albastră și purtând o cască galbenă de protecție, pentru a vorbi despre programul ei „România frumoasă”. „Această locaţie este reprezentativă pentru dezastrul pe care l-a produs în România, de-a lungul anilor, guvernarea roşie. Că vorbim de FSN, PSDR, PSD, că vorbim de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Ovidiu Mușetescu, Nicolae Văcăroiu – toți sunt călăii industriei românești”, a explicat candidatul PMP. Alături de ea a venit întreaga conducere a PMP - domnii cu căști albastre, doamnele cu căști galbene - precum și președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

„Industria a murit”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate