Editura Evenimentul si Capital

Elena Udrea: "Intrăm în an electoral şi, în loc să modificăm regulile, se vor finanţa la fel campaniile. Tot cu geanta, altfel cum?"

Elena Udrea
Autor: | | 3 Comentarii | 1603 Vizualizari

Elena Udrea a fost invitată, miercuri seara, la emisiunea "Ediţia de seară", la România TV, unde a vorbit despre modalitățile de finanțare ale campaniilor electorale. Fosta șefă a PMP a precizat că partidele aflate la putere primesc finanțări „cu geanta” și că în urma campaniilor electorale cei care se îmbogățesc sunt trezorierii partidelor şi şefii de campanie. Aceasta a mai spus că banii proveniți din această activitate ajung și la presă, dar și la cetățeni.

Totodată, Elena Udrea a mai vorbit și despre Direcția Națională Anticorupție care, în viziunea sa, în loc să pună accent pe recuperarea prejudiciilor, se axează pe condamnare. Întrebată care este deviza sa în acest an, Elena Udrea a răspuns că nu este un an ușor, ba dimpotrivă, se așteaptă la multe provocări: "Pentru mine  e un an cu foarte multe provocări pentru că eu, spre deosebire de marea majoritate a colegilor mei din politică, am probleme personale. În 2016 vreau să reuşesc să arăt că adevărul este de partea mea şi să reuşesc să depăşesc cu bine provocările prin care trec", a declarat aceasta.  

Despre acțiunile DNA

E firesc ca bunurile dobândite în urma unei infracţiuni să fie confiscate, dar acest lucru să fie dovedit în instanţă.

În România nu se pune accent pe recuperarea prejudiciului, ci pe condamnare, arestare. Un om arătat cu cătuşe generează în opinia publică percepţia de vinovăţie. Opinia publică e influenţată de această percepţie, chiar şi judecătorii.

În ultimii 10 ani au fost deferiţi justiţiei 9 miniştri şi un fost ministru, ei condamnaţi fără a fi plimbaţi în cătuşe. Înainte nu erau anchetate nume mari în politică. Ei nu au fost plimbaţi în cătuşe când au fost acuzaţi de Parchet. Eu am un statut privilegiat când vine vorba de cătuşe şi procese.

Toată lumea presupune că am conturi afară, că stau pe un morman de bani, dar toţi banii mei sunt în declaraţia în avere.

Nimeni nu poate să ia meritul DNA în ultimii 10 ani. Şi înainte a fost bun DNA şi nimeni nu poate spune că nu a avut o activitate bogată, sau că a avut dosare care nu au plecat în instanţă.

Percepţia că DNA lucrează e corectă. Problema e nu că DNA nu funcționează. E bine că funcționează, dă satisfacție opiniei publice, dar trebuie să fim atenți ca această satisfacție să nu încurajeze abuzuri. Eu nu spun că mă abuzează. Este o evidență. În timp ce mie mi s-au făcut cereri de arestare preventivă, dosare peste dosare, alți colegi de guvernare, de politică, deși au făcut denunțuri fără număr, nu sunt deranjați nici nu o întrebare. Voi demonstra în dosarul Gala Bute că nu am încălcat legea

La audierile denunţătorilor a participat presa. A fost un circ. Au fost declaraţii uluitoare cele pe care le-au dat, bâlbe, minciuni. Un singur om spune că a luat geanta şi mi-a dat-o mie după nouă declaraţii de dinainte contradictorii. E în instanţă acest dosar şi se poate verifica pentru că e public.

 

Despre campania electorală

Intrăm în an electoral şi în loc să modificăm regulile se vor finanţa la fel campaniile. Tot cu geanta, altfel cum? O campanie costă milioane de euro. Credeţi că politicieni au banii ăştia acasă? Unii, care au luat acasă bani în campanii, poate... Sunt două tipuri de politicieni: unii care duc la partid banii din campanii, unii care îi duc acasă.  Ăia care i-au dus acasă, sunt bine mersi, nu-i întreabă nimeni nimic. Dacă vom continua să fim ipocriţi şi să nu recunoaştem că e o problemă care durează de 26 de ani şi în care nu e implicată doar toată clasa politică, ci şi întreaga societate, şi dacă nu vom schimba regulile, nu am făcut nimic.

Eu știu cum se finanțează partidele politice și cum se finanțează candidații.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate