Editura Evenimentul si Capital

ELENA UDREA POATE FI URMĂRITĂ PENAL. Discurs exploziv în Parlament: "Parlamentul a ajuns CÂRPA SISTEMULUI"

Elena Udrea în Parlament
Autor: | | 0 Comentarii | 4350 Vizualizari

Deputaţii au aprobat solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea. Înainte de vot, Udrea a vorbit în plen şi a prezentat tablou apocaliptic al României.

UPDATE Deputaţii au decis ca Elena Udrea să fie urmărită penal. 147 deputaţi au votat pentru urmărirea penală, 96 - împotrivă şi o abţinere.

Extrase din discursul catre parlamentari, in care Udrea a cerut ca cererea DNA sa fie aprobata astfel incat "sistemul" sa nu mai primeasca motive de a ataca Parlamentul:

- Dragi colegi, noi am discreditat cea mai importantă instituţie a democraţiei din România, am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei care aruncă pe această instituţie cu zoaie ori de câte ori cineva îndrăzneşte să se întrebe ce se întâmplă cu această ţară.

- Fricoşi şi mânaţi de interese meschine nu am făcut nimic din ceea ce trebuia să facem pentru ca sistemul să nu prindă puterea pe care a prins-o astăzi în România.

- Personal, mă simt ca într-un moment de stand up comedy sau de stand up tragicomedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordului să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri de arestare preventivă, de reţinere, de urmărire penală şi totul într-un an şi jumătate. Doar pentru mine aţi fost obligaţi să votaţi de 16 ori şi astăzi veţi mai vota încă o dată. Să sperăm că este ultima. Unii ar spune că este prea mult, că se consumă prea multă energie pentru îngroparea unui singur om. Alţii ar zâmbi şi ar afirma că este evident că am devenit 'acarul Păun' al României şi inculpatul de serviciul.

- Ori de câte ori sistemul are o problemă pe care vrea să o muşamalizeze, de acoperit, ori de câte ori ceva nu merge conform planurilor sistemului, mai apare un dosar, o acuzaţie la adresa Elenei Udrea

- Mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmării penale, pentru că, altfel, acest moment de astăzi va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între 'la revedere' şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul legislativ.

- Acest Parlament, din care fac şi eu parte, este cel mai laş şi nepregătit de după istoria din 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetenţă şi ignoranţă, noi am permis ca această ţară să fie acaparată de sistem. Am făcut legi care întăresc puterea sistemului, acţionăm la comandă ascunsă - legea alegerilor, legea finanţării partidelor, legea educaţiei de aprobare a ordonanţei privind plagiatele.

- Am scăpat serviciile de sub control... Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu, totul este raportat la noua securitate. Am permis şi încurajat toate abuzurile procurorilor şi prin voturile noastre am girat practica arestărilor preventive la 10 ani de la comiterea presupuselor fapte

- Sunt încercări de a mi se închide gura şi de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a vă inocula teama, spaima în rândul clasei politice, de a vă face să tremuraţi în bănci şi de a executa astăzi un plan de manipulare uriaşă în vederea acaparării totale şi definitive a puterii

- Toti suntem pasibili de abuz în serviciu, nu am pus in acord legislatia penala cu deciziile CCR
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate