Elena Udrea: Antonescu vrea să remanieze anumiți miniștri pentru că îi sunt loiali lui Ponta. E un nou episod din competiția pentru putere

Elena Udrea: Antonescu vrea să remanieze anumiți miniștri pentru că îi sunt loiali lui Ponta. E un nou episod din competiția pentru putere

Elena Udrea a declarat, azi, în cadrul emisiunii ”România acum”, de pe B1 TV, că liderul PNL, Crin Antonescu, încearcă să scape de anumiți miniștri din partidul său pentru că aceștia îi sunt loiali lui Victor Ponta.

”Nu este vorba despre interesul de a guverna spre binele românilor, nu de aici este această ceartă în USL. Avem de-a face cu un nou episod din competiția pentru putere dintre Crin Antonescu și Victor Ponta în interiorul USL. Știm că dl Chițoiu și alți miniștri sunt de partea primului ministru. Antonescu nu se mai poate baza pe ei în lupta asta politică internă și ca uurmare a găsit un foarte bun pretext pentru electoratul PNL pentru a-i remania pe aceștia. Ca dovadă, dl Antonescu nu s-a sesizat cu privire la ”electorată”, așa cum este numit proiectul prin care sunt sprijiniți cei cu credite la bancă, când a fost anunțat, abia după ce au fost poziții publice contrare și a fost criticat public acest proiect și dl Antonescu a luat inițiativa de a se opune în interiorul USL-ului acestui proiect, ajungând la ideea de remaniere a domnului Chițoiu”, a afirmat deputatul PMP.

”În realitate, Antonescu vizează să atingă două ținte plecând de la această conjunctură care îi face bine. Și anume, pe de o parte scapă de miniștri care îi sunt loiali lui Ponta. Pe de altă parte arată electoratului de dreapta pe care îl vizează că PNL mai are o minimă preocupare pentru acest electorat și se opune acestui proiect care este populist și nefezabil și un proiect strict cu iz electoral și care va folosi PSD-ului, nu va folosi PNL”, a continuat ea.

Potrivit Elenei Udrea, Crin Antonescu și Victor Ponta duc o luptă internă pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Este o luptă cu conotații extrem de importante pentru că este lupta pentru putere si câștigarea alagerilor prezidențiale în 2014. Se bat care să câștige președinția României. Dacă în urma gestului lui Antonescu de a forța remanierea unor miniștri se va ajunge la ruperea USL-ului, atunci dl Antonescu are o scuză în fața electroratului, a rupt USL pentru că nu a dorit să se introducă ”Electorata” lui Victor Ponta. Victor Ponta, la rândul lui, față de electoratul propriu are o scuză bună că a încercat să suțină acest proiect și nu s-a putut din cauza lui Antonescu, iar Uniunea s-a rupt de la această divergență, deci amândoi ar avea de câștigat”, a precizat Udrea, la postul B1 Tv.

”USL cel mai târziu după europarlamentare se va rupe”, a mai spus deputatul. Cât despre referendumul privind Constituția, deputatul PMP a subliniat faptul că orice s-ar întâmpla cu el, PSD-ul va avea propriul candidat la prezidențiale.

”Referendumul și dacă trece și dacă nu trece, PSD va avea propriul candidat. Nu se dă partidul care a rămas astăzi cel mai mare din România pe mâna nimănui. Nu riscă să pună un președinte care poate să formeze majoritate și să pună un prim-ministru care să nu fie de la PSD. Se mai prefac a juca piesa cu guvernarea comună până vor găsi modul în care să se justifice în fața electoratului”, a completat ea. ”După ce că nu au guvernat nimic, în 2014 deja au aruncat țara în aer cu lupta lor pentru putere și cu lupta lor pentru a câștiga președinția României”, a încheiat Elena Udrea.