Editura Evenimentul si Capital

Electrica, profit de 60 de milioane de lei în primul trimestru. Se pregătește listarea în iunie

14-05/electricitate-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 313 Vizualizari

Electrica a generat un profit net consolidat, excluzând participaţiile minoritare, de 243 milioane de lei, la venituri de aproximativ 5,2 miliarde de lei în anul 2013 și un profit net consolidat, excluzând participaţiile minoritare, de 60 milioane de lei, la venituri de aproximativ 1,2 miliarde de lei în primul trimestru din 2014.

EBITDA la nivel consolidat a fost de 222 milioane de lei în primul trimestru din 2014, în comparaţie cu 180 milioane de lei în primul trimestru din 2013. EBITDA la nivel consolidat s a ridicat la 749 milioane de lei, 647 milioane de lei și 275 milioane de lei în 2013, 2012 și respectiv, 2011.

Grupul Electrica a fost recent reorganizat, iar ca urmare a acestui proces, participațiile minoritare ale Grupului au fost transferate către o societate nou-înființată în scopul administrării acestor active, la care statul este acționar unic. La jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii iunie. Electrica intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Spot Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorităţii de Listare din Marea Britanie şi la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Londra, potrivit datelor înaintate de Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, se arată într-un comunicat remis de companie. Segmentul de distribuție al Electrica este reprezentat de Electrica Distribuție Muntenia Nord S.A., Electrica Distribuție Transilvania Sud S.A., Electrica Distribuție Transilvania Nord S.A. și compania de servicii energetice Electrica Serv S.A. şi este limitat din punct de vedere geografic la regiunile Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate