Editura Evenimentul si Capital

Ele sunt cele mai VÂNATE femei de către ISIS. Motivul pentru care JIHADIŞTII vor să pună mâna pe ele este ÎNFIORĂTOR | FOTO

Autor: | | 4 Comentarii | 7907 Vizualizari

Singurul lucru pe care Deelan Dakhil l-a învăţat de când lucrează cu femeile yadizi, care au reuşit să scape din mâinile jihadiştilor, a fost acela să nu plângă în faţa lor. Nici atunci când aude că tinerele au fost târâte între luptători în schimbul unei ţigări sau atunci când povestesc că au fost violate de şase bărbaţi. Nici măcar atunci când aude că fetiţă de nouă ani a sângerat până la moarte, după ce a fost agresată de bestiile jihadiste.

Deelan, 25 de ani, a învăţat să plângă doar când este singură. În public, la fel ca sora ei mai mare, Viva, una dinte cele două deputate din Iraq, este puternică pentru poporul său, înrobit, torturat şi ucis de Statul Islamic.

Această putere face din Vivan cea mai vânată femeie de către ISIS, alături de sora sa: “Cred că noi, ca şi familie, am devenit o ţintă pentu ISIS”, a spus Deelan.

Ele au fost informate că au intrat în vizorul jihadiştilor în urmă cu câteva luni, tocmai din cauza faptului că s-au implicat în această luptă, de a salva sclavele deţinute de ISIS.

Foto: dailymail.co.uk

Deelan lucrează în taberele de refugiaţi, unde intră în contact cu mii de femei care au fugit pentru o şansă la viaţă. Poveştile pe care le aude zi de zi par desprinse dintr-un film horror. Una însă este de-a dreptul înfricoşătoare: cea a unei mame şi a fiicei sale de nouă ani.

Ele au fost ţinute captive într-o casă din Raqqa. În fiecare dimineaţa, luptătorii veneau şi alegeau care dintre ele va fi violată. Deşi a încercat din răsputeri să îşi protejeze copila, a fost în zadar. Femeia a fost împuşcată în cap. În dimineaţa aceea era rândul copilei de 9 ani. N-a suportat chinurile la care a fost suăpusă, iar în scurt timp micuţa a murit, povesteşte Deelan, potrivit Daily Mail.

O altă femeie a fost vândută de şase ori la piaţă şi de fiecare dată a fost violată. Ea este una dintre cele care au reuşit să scape din cuibul groazei.

Poveştile lor sunt numeroase, crude, înfiorătoare. Însă ele nu vor înceta să le spună până când cineva le va auzi cu adevărat.

Peste 5.800 de copii şi femei yadizi au fost capturate de Statul Islamic, estimează Vivan. Până acum, 2.100 au fost eliberate, împreună cu poveştile lor de viaţă.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: ISIS

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate