Editura Evenimentul si Capital

Efect al dezvăluirilor EVZ. Femeile de serviciu vor fi puse la treabă

Am dat ordin să șteargă, într-o oră, mesajul rasist! I-am cerut un raport doamnei director.” MARIAN BANU, purtător de cuvânt al ISMB
Autor: | | 0 Comentarii | 550 Vizualizari

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a cerut conducerii Colegiului de Arhitectură „I.N. Socolescu” să șteargă mesajul anti-romi, iar elevii nu vor mai face șmotru.

Dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei”, cu privire la nereguli depistate în cadrul Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „I.N. Socolescu”, din sectorul 1 al Capitalei, au generat reacții imediate.

Primele măsuri au și apărut. Mesajul anti-fumat care fusese transformat, nu se știe de către cine, într-unul anti-romi, a fost șters de pe partea interioară a gardului de beton ce împrejmuiește curtea școlii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a solicitat conducerii unității de învățământ preuniversitar să ia măsuri imediate pentru remedierea aspectelor semnalate de ziarul nostru.

„Muncă în folosul obștei”

„Nu avea ce căuta mesajul acela pe gardul școlii. Le-am zis, am dat ordin să șteargă, într-o oră, mesajul rasist!”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, inspectorul Marian Banu. Oficialul a mai precizat că în discuția purtată cu directorul Cazacu Monica, aceasta a negat faptul că elevii au fost pedepsiți să facă șmotru, în locul femeii de serviciu. „Dar, avem dovada, am publicat fotografia surprinsă când o elevă chiar dădea cu mătura în subsolul colegiului! În plus, inițial, doamna director a recunoscut că a pedepsit niște elevi să facă muncă în folosul obștei, dar că nu a avut timp să anunțe Consiliul Profesoral și nici părinții!”, am spus inspectorului Banu.

„Am văzut, am citit articolul. I-am cerut doamnei director un raport.”, a venit replica. Oficialul ISMB a mai precizat că dacă personalul de serviciu este deficitar, conducerea trebuie să sesizeze la Inspectorat.

„Problema e ca pe acele femei de serviciu pe care le are să le pună la treabă!”, a subliniat Marian Banu.

„Importante sunt măsurile care vor fi luate”

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că este foarte important cum gestionează conducerea colegiului problemele apărute. „Importante sunt măsurile care vor fi luate. Un asemenea mesaj nu are ce căuta în cadrul școlii. E foarte bine că l-au șters. Probabil că niște copii l-au modificat, iar profesorii nu au observat.”, ne-a declarat Liliana Preoteasa. „Cred că ar fi utilă o discuție cu elevii, pentru ca asemenea «glume» cu caracter rasist să fie evitate”, a mai spus oficialul Ministerului Educației. Doamna director de colegiu, Cazacu Monica, nu a fost astăzi de găsit, pentru noi. Bodyguarzii ne-au zis că nu e. Conform spuselor lor, ba era plecată la Inspectorat, ba la Minister!

Viziune de profesor: „V-ați ocupat de-un fleac!”

Mesajul a fost eliminat, dar controversele continuă. Astăzi, reporterii EVZ au vizitat din nou Colegiul de Arhitectură. Doi bodyguarzi s-au făcut zid: „Doamna director nu-i aici, e la Inspectorat. Nu puteți intra fără aprobarea dumneaei!”. Până la urmă am avut acces doar în curte, până la intrarea profesorilor. Aici a venit, în întâmpinare, prof. Ancuța Filimon, fost director al unității de învățământ. Care a negat tot.

„Mesajul nu există și nu a existat. Este o făcătură. Aşa ceva este aspru pedepsit de regulament. Este o greşeală. Aici nu există mesaje rasiste pe pereţi şi nici copii puşi să facă curăţenie în locul personalului de servici”. Avem pozele care dovedesc, i-am spus. „V-aţi ocupat de un fleac!”, a venit replica doamnei profesor Filimon, care s-a plâns de-o altă instituție fiindcă „blochează curtea școlii” (situație pe care o vom verifica).

Mult mai informată decât conducătorul unității de învățământ, profesoara Ancuța Filimon a lămurit și dilema numărului femeilor de serviciu: „Sunt patru, câte două pe tură!”.

Am plecat, nu fără a primi o „săpuneală” de la unul dintre bodyguarzi, pentru că am îndrăznit să vizităm colegiul fără aprobare de la doamna director. Ne întrebăm: dacă mesajul nu era rasist de ce l-au șters, după dezvăluirile făcute de EVZ?

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate