Editura Evenimentul si Capital

Umilinţă şi batjocură la un liceu din Braşov: "Suntem puşi să facem flotări şi suntem înjuraţi"

Colegiul Emil Racoviţă din Braşov
Autor: | | 0 Comentarii | 2943 Vizualizari

Părinţii, elevii şi reprezentanţii acestota - Consiliul Naţional al Elevilor - protestează faţă de metodele bizare de educaţie aplicate de un profesori de liceu din Braşov.

Părinţii, elevii şi reprezentanţii acestota - Consiliul Naţional al Elevilor - protestează faţă de metodele bizare de educaţie aplicate de un profesori de liceu din Braşov.

Iată ce spun elevii despre profesorul Nicolae Souca: 

,,Domnul profesor Souca  face glume cu tente jignitoare, ne pedepsește și umilește fizic în momentul în care nu știm lecția.”- elevă a clasei a X-a B.

,,La orele de chimie, nu ni se predă în conformitate cu cerințele, suntem pedepsiți cu ..., suntem puși să facem flotări ori de câte ori nu suntem atenți și suntem injurati”- elevă a clasei a X-a C.  . Considerăm că  elevii din România au nevoie de un sistem educațional care se poate baza pe o relație de comunicare dintre profesor și elev și în niciun caz de o abordare agresivă, într-o oră în care elevii să fie abuzați fizic și să nu aibă dreptul să-și exprime părerea, afirmă reprezentanţii Colegiului Naţional al Elevilor (CNE).

Aceştia cer ca profesorul în cauză să fie pedepsit conform Legii Educaţiei şi a regulamentului şcolii.

"Astfel Consiliul Național al Elevilor solicită desfacerea contractului de muncă al domnului profesor Nicolae Souca și o cercetare derulată de către Inspectoratul Școlar Județean pentru a stabili de ce nu s-au luat măsuri, în ciuda sesizărilor elevilor și părinţilor", se spune în comunicatul CNE. 

 ,,Este a treia oară în acest an școlar când intervenim în medierea acestui conflict din cadrul Colegiului <>. Sunt profund dezamăgit de lipsa de promptitudine a direcțiunii în ceea ce privește rezolvarea problemelor întâmpinate de elevi și indignat că un astfel de cadru didactic se consideră a fi un mentor, un dascăl, un formator de viitori cetăteni responsabili” a declarant Vlad Ștefan, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor.    ,,Este inacceptabil ceea ce a fost semnalat în cazul profesorului Souca  de la Colegiul <> din Brașov. Astfel de practici abuzive asupra elevilor, care duc la lezarea demnitătii și a imaginii acestora nu ar trebui să facă parte din peisajul educațional. Consider că rezolvarea acestui caz este imperios necesară, sancționarea profesorului în cauză fiind singura metodă prin care practicile menționate pot fi stopate, impreună cu o mai bună monitorizare și prevenire a abuzurilor de acest tip”- spune la rândul ei Filip Iana, președinte CJE Brașov.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate