Ediția electronică a cotidianului The Guardian a fost blocată în CHINA

Ediția electronică a cotidianului The Guardian a fost blocată în CHINA

Reprezentanții cotidianului britanic au anunțat astăzi că ediția electronică a publicației a fost blocată în China.

"Motivele pentru care site-ul The Guardian a fost blocat sunt neclare - niciun material despre China publicat în ultimele două zile nu poate fi perceput în mod evident periculos de conducerea acestei ţări", se arată într-un comunicat al redacției publicat pe pagina web.

Cel mai recent articol publicat de cotidianul britanic cu privire la China datează din cursul zilei de luni, când jurnaliștii britanici au relatat despre violenţele din Xinjiang, o regiune cu o importantă comunitate musulmană aflată din vestul Chinei, dar nu e prima dată când abordează acest subiect. Cotidianul britanic se alătură astfel unei liste lungi de publicații blocate în China de "Great Firewall", un sistem complex de cenzură pe Internet. În 2012, autoritățile chineze au blocat, pentru mai bine de un an, paginile web ale cotidianelor The New York Times și Bloomberg News, după ce au publicat o serie de articole despre averile imense ale unor lideri chinezi. Iar la mijlocul lunii noiembrie 2013,

Site-urile The New York Times şi Bloomberg News au fost la rândul lor blocate în China, în 2012, pentru mai mult de un an, după ce au publicat anchete în care prezentau imensele averi ale familiilor unor lideri ai acestei ţări. De asemenea, edițiile electronice, în limba chineză, ale agenţiei de presă Thomson Reuters şi cotidianului economic american The Wall Street Journal au fost blocate de la mijlocul lunii noiembrie până pe 25 decembrie 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News