Editura Evenimentul si Capital

Echipa de comunicare a Elenei Udrea: "Era treaba specialiştilor din minister să-i spună ministrului ce este legal şi ce nu"

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul Gala Bute
Autor: | | 7 Comentarii | 225 Vizualizari

Echipa de comunicare a Elenei Udrea continuă seria dezvăluirilor din dosarul Gala Bute.

Redăm mai jos mesajul integral publicat pe Facebook de echipa de comunicare a fostului ministru al Transporturilor:

Oglindă, oglinjoară, cine este mai celebru-n ţară: evenimentul sportiv „Gala Bute” sau dosarul „Gala Bute”? Cum a ajuns Udrea să fie singurul funcţionar acuzat de consilierii lui Koveşi pentru organizarea unui eveniment sportiv.

Toată ţara a auzit de dosarul „Gala Bute”, dar nimeni nu se întreabă cum s-a ajuns ca ancheta să se concentreze pe orice altceva decât evneimentul sportiv în sine. Vă prezentăm pe scurt cum consilierii lui Koveşi au luat brand-ul Bute şi l-au transformat în titlu de dosar pentru a face lucrurile mai interesante.

„Gala Bute” este dosarul în care Elena Udrea a fost de la început „ţintă”. Interesant este că dosarul s-a redeschis când a venit Koveşi la DNA, în fază iniţială susţinându-se că Udrea nu are nicio implicare.

Acuzaţia adusă lui Udrea este de abuz în serviciu. Vorbim de o forţare evidentă în condiţiile în care aceasta nu a semnat nicio hârtie privind derularea procedurilor şi nu a contrasemnat niciun document, toate atribuţiile sale fiind delegate. Nu există, deci, elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Toţi angajaţii MDRT audiaţi au confirmat că niciodată Udrea nu le-a cerut să facă ceva ilegal şi că întotdeauna li s-a solicitat să dea soluţiile legale.

Procurorii spun că acest eveniment sportiv nu trebuia să aibă loc. Decizia de a implica Guvernul prin MDRT la acest eveniment este una politică şi a fost a întregului Executiv, care a aprobat-o prin HG din 5 ianuarie 2011. Decizia nu a fost luată doar de Elena Udrea, deşi aş fi putut legal să facă acest lucru.

Varianta iniţială a fost ca MDRT să fie organizatorul meciului, dar Ministerul Justiţiei a arătat că nu era în atribuţii „organizarea de evenimente sportive”. Soluţia legală a fost de a cumpăra publicitate în cadrul „Galei Bute” pentru a promova brandul turistic al României cu bani europeni.

Ţineţi cont că în această speţă nu mai există niciun acuzat din partea MDRT. Practic, Udrea este singurul funcţionar vinovat, deşi nu a semnat absolut nimic.

Şi dacă ceva din procedura derulată de minister ar fi fost ilegal, normal ar fi să răspundă cel care avea responsabilitatea acţiunii respective. Dacă într-o astfel de situaţie, respectiva persoană ar fi spus că ar fi acţionat ilegal la cererea/presiunea Elenei Udrea, puteau să verifice atunci ce implicare ar fi avut. Lucru care însă nu s-a întâmplat.

Deci, Gala a fost asumată de Guvern, procedurile s-au derulat de către direcţiile de specialitate din minister, toţi cei audiaţi confirmă că Udrea nu le-a cerut să facă nimic ilegal niciodată, că tot ce s-a întâmplat este legal.

E important să nu facem istorie contrafactuală – Elena Udrea spune şi acum că a fost un eveniment de excepţie, benefic atât pentru sportul românesc, cât şi pentru promovarea turismului românesc.

Nu este treaba procurorilor să analizeze dacă trebuia sau nu făcut. Dacă a fost ceva ilegal, ar trebui să ştim ce şi cine a săvârşit ilegalitatea şi să răspundă cei care au încălcat legea.

Cum să acuzi un ministru că nişte proceduri stabilite de specialişti din minister sunt ilegale? Era treaba lor să-i spună ministrului ce este legal şi ce nu, cum trebuie făcut ca legea să fie respectată!!!

Evident, ţinta fiind Elena Udrea, au arestat-o, iar restul nu contează.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate