Editura Evenimentul si Capital

Echilibrul din relația părinte-copil | Cu românul la psiholog

Eveline Osnaga
Autor: | | 0 Comentarii | 486 Vizualizari

De la această relație învățăm și, mai târziu, ne construim și celelalte relații. Din instinct, părinții știu să gestioneze legătura cu copiii, însă pot interveni factori externi care să o dezechilibreze

Așa se face că în unele familii copiii sunt rebeli, ceea ce îi face să sară din greșală în greșală, în timp ce în altele copii sunt atât de mămoși încât preferă să-și trăiască viața în umbra părinților. Sunt și cazuri în care părinții nu reușesc să impună un set de reguli, pentru că își doresc ca micuții lor să nu fie constrânși cum au fost ei în copilărie. Așa se ajunge ca cei mici să facă regulile și, de cele mai multe ori, această situație devine distructivă. Din această categorie fac parte copii care încă mai au pamperși la vârste înaintate, sau cei cărora li se taie mâncarea în farfurie și cei care fac spasme de plâns atunci când nu obțin ceea ce își doresc.


FOTO: Atunci când un copil este înțeles, se simte mai aproape de părinții săi FOTO: SHUTTERSTOCKAtunci când un copil se simte înțeles, se simte mai aproape de părinții săi, așa că va fi mai predispus să accepte limitările și să coopereze. Copilul va învăța că emoțiile nu sunt periculoase și că are posibilitatea de a alege dacă să se lase condus de ele sau să-și dezvolte mecanisme de apărare pentru a face față dezamagirii.

Iubirea necondiționată

Eu, personal, cred în echilibru, iar acesta se poate obține atâta timp cât adulții știu să păstreze o pondere a libertății sau a protecției și a oferirii de informație către copil. Singurul factor care trebuie să rămână constant și la cele mai înalte cote este, fără doar și poate, iubirea necondiționată pe care copiii trebuie să o primească de la părinții lor.

Informațiile pe care părintele le oferă copilului trebuie să fie direct proporționale cu creșterea în vârstă a copilului și invers proporționale cu protecția. Acest lucru înseamnă că, de la primul an de viață, o să oferim din ce în ce mai multe informații micuților, informații ce o să fie din domenii variate, în timp ce protecția o să se diminueze de la an la an.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate