Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

E de rău, Germania își repatriază aurul! UE trage de urechi România pentru incidente la pescuit și nerespectarea regimului explozivilor. Leii renunță la tabieturi, Fecioarele analizează amănunte | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 6491 Vizualizari

Pe 16 februarie s-au născut John McEnroe, Machito, Hugo De Vries, Carlos Paredes, Mario Sabato, Sonny Bono, Lucia Demetrius, Mihai Grămescu, Constantin Stoiciu.

Pe 16 februarie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Pamfil, Valent, Pavel, Seleuc și Flavian. Mi-a atras atenția Cuv. Flavian. Interesant cuvios, care şi-a făcut pe vârful unui munte o chilioară şi a petrecut acolo şaizeci de ani fără să vadă şi să audă pe cineva, ci numai înteletnicindu-se cu cercetarea cărţilor. Nu s-a îmbolnăvit niciodată şi s-a săvârşit din lumea aceasta la aproape o sută de ani. Deştept Sfânt, Cuv. Flavian!

Tot pe 16 februarie, în calendarul creştin ortodox, este Sf. Pamfilie, Pamfil. Tradiţia spune că dacă în această zi a Sf. Pamfilie este soare şi timp frumos, iarna se întoarce în putere. Să ne amintim că Phil, marmota, pe 2 februarie, a fost foarte hotărât să indice că nu scăpăm ușor de iarna asta grea, rea și urâtă!

După cum arată Reuters și Euronews,  Bundesbank își accelerează repatrierea aurului în noua fortăreață financiară de la Frankfurt.   Anul trecut, 2016, Germania a repatriat 583 de tone de aur fin de la Paris și New York. Procesul a început în anul 2000 când Bundesbank a repatriat 931 de tone de aur din seifurile Băncii Angliei. Mai sunt de repatriat 1.236 de tone de la New York și 432 de tone de la Londra.

În timpul Războiului rece, aurul Germaniei, în proporție de 98%, ca o garanție că va juca cum trebuie, a fost împărțit între aliați, britanici, americani și francezi. În prezent Germania are a doua rezervă de aur din lume estimată la 3.400 tone și își vrea tot aurul acasă! S-au luat măsuri excepționale ca tot aurul german să ajungă anul acesta la Frankfurt, cu trei ani mai înainte de data limită.

Probabil nu este nicio legătură, dar la fel a făcut Germania în anul 1913, pretextând că liniile transatlantice nu sunt sigure, vezi catastrofa Titanicului și că îi trebuie bani, aur, ca să construiască navele ei de pasageri. Germanii au construit nave, numai că erau cuirasate pentru primul război mondial. La fel a făcut și cancelarul Adolf Hitler în vara anului 1936, pretextând că trebuie să susțină marca și că îi trebuie aur ca să intervină în Spania, contra republicanilor. Probabil nu este nicio legătură, repet, dar nemții nu au imaginație, fac mereu același lucru, de aceea au pierdut mai toate bătăliile navale, erau mereu interceptați de Home Fleet, pentru că erau previzibili în navigație, în alegerea drumului de marș.  

Comisia UE a solicitat României miercuri, 15 februarie, să respecte principiul accesului egal la apele și resursele UE din Marea Neagră. Într-un aviz motivat, Comisia și-a exprimat opinia că România nu a reușit să respecte acest principiu, în urma unei serii de incidente care au implicat nave care arborează pavilionul Bulgariei.

”Regimul de acces egal este un principiu fundamental al politicii comune în domeniul pescuitului (PCP). Astfel, navele de pescuit ale UE beneficiază de acest tip de acces la ape și resurse în întreaga UE, potrivit prevederilor articolului 5, alineatul 1, din Regulamentul UE nr. 1380/2013.

Statele membre trebuie să se asigure că navele care arborează pavilionul altor țări din UE pot avea acces la apele aflate sub jurisdicția lor în vederea desfășurării de activități de pescuit. De asemenea, statele membre trebuie să se asigure că aceste nave sunt tratate în mod nediscriminatoriu de către autoritățile naționale responsabile de controlul pescuitului.

România are la dispoziție două luni pentru a informa Comisia Europeană cu privire la măsurile luate pentru a remedia situația. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a solicitat României, Ciprului și Franței să asigure deplina punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 98/2013 privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi.

Regulamentul a intrat în vigoare la 2 septembrie 2014 și este un act legislativ important care limitează și controlează accesul la o serie de produse chimice periculoase, ce ar putea fi utilizate de teroriști pentru a fabrica explozivi artizanali. Implementarea sa corectă este un element important atât al Agendei europene privind securitatea, cât și al Comunicării Comisiei privind calea către o Uniune a securității reală.

Cele trei state membre menționate nu au stabilit încă normele necesare de stabilire a sancțiunilor care urmează să fie aplicate în caz de încălcare a Regulamentului. Prin urmare, Comisia le-a transmis avize motivate, îndemnându-le să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că sancțiunile sunt puse în aplicare în conformitate cu normele în vigoare.

În plus, Franța și România au fost informate în legătură cu necesitatea de a asigura o difuzare regulată către operatorii economici (și anume, către comercianții cu amănuntul) a orientărilor privind precursorii.

Dacă statele membre nu remediază situația în următoarele două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.” Sursă, Reprezentanța în România a Comisei Europene.

Dacă cea de a doua atenționare, cea cu precursorii explozivelor, pare justificată de valul de terorism care a cuprins Europa, nu același lucru este cu prima atenționare, cea cu pescuitul. Întâmplător știu mai multe și acum o să știți și domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ați observat, atenționarea de la UE nu este despre ”nave bulgărești” ci ”nave care arborează pavilionul Bulgariei”. Știu ei de ce, știu și eu, acum o să știți și domniile voastre.

Cam de câțiva ani de zile, suntem prădați la noi acasă, în apele teritoriale românești ale Mării Negre. Traulere sofisticate, sub pavilion bulgăresc, cu mai multe năvoade mecanizate, practică interzisă, sleiesc de pește litoralul românesc. Au prins un bulgar care voia să intre în Delta Dunării, rezervație naturală europeană! Când fragilele noastre nave de patrulare, paza de coastă, îi atenționează, în limba bulgară, marinarii de pe traulere dau din umeri. Nu știu bulgărește, pentru că sunt turci. Bulgaria, cea mai coruptă țară din UE, nu înregistrează numai mașini second hand pentru români, ci și traulere de pescuit pentru turci, ucrainieni, sau ruși. Grănicerii noștri nu pot aborda navele de pescuit performante străine, sub pavilion bulgăresc, din cauza știrbirii suveranității României de către UE. Mai intervin și ei din când în când, atunci când un străin obraznic amenință cu pintenarea o amărâtă de barcă de pescuit românească care îi încurcă năvoadele imense. Da, barcă, traulerele noastre - flota noastră de pescuit, una dintre cele mai performante, unde este? Bună întrebare!

Aștept primele rapoarte despre întâlnirea dintre Donald și Bibi, este mai importantă decât vă închipuiți, așa că o să mă uit la un film vechi, franțuzesc, din anul 1953, cu Fernandel și Zsa Zsa Gabor , ”Inamicul public numărul 1”, o comedie de pe timpul când lumea era doar două miliarde și jumătate de oameni - lumea era mai simplă și mai veselă pe atunci. Trece timpul, trece, așa că nu este nicio surpriză că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Ești bârfit și dușmanii se bucură. Ai suficiente motive să ataci, dar te stăpânești. Nu vrei să te dai în spectacol, să joci marea scenă! Ai probleme, eşti în criză de timp, nu ai bani! Dimineaţă densă, atenţie să nu-ţi depăşeşti domeniul de competenţe. Eşti favorizat pe plan sentimental, aşa că uită-te bine în jur, poate întâlneşti pe cineva, cumva.  Pe seară la un film. Atenţie la viroze, la alergii şi la rudele care îţi doresc binele. Nu se ştie care sunt mai periculoase!

TAUR    Dimineața, atenţie la frig şi umezeală, îmbracă-te corespunzător şi fii atent la ceață și gheață! Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Prudenţă în relaţiile de serviciu! Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte şi poate totul se rezolvă. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste.  Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung.

GEMENI    Nu-ţi da arama pe faţă, mai așteaptă! Cei din jurul tău nu sunt bine dispuşi. Poţi face schimbări de program, dar fără implicări majore. Aşteaptă, fără să vorbești mult, să treacă ziua! Trebuie să te concentrezi astăzi pe problemele urgente care te pot face să pierzi bani. Sună prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi facturi de plătit. Amână orice ai de făcut până după amiază când configuraţia stelelor îţi este mai favorabilă. Supraveghează cheltuielile şi redu-le sau renunţă la cele pe care le consideri extravagante.

RAC   Înainte să pronunţi sentinţe și să condamni, vezi motivele reale ale celor din jurul tău. Poate este o situaţie obiectivă, poate poţi să-i ajuţi pe cei în cauză, obţinând astfel noi aliaţi. Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea colegilor de serviciu Mai ales dacă este o colegă. O atitudine de felul „da, înţeleg, sunt de acord cu tine!” descureajează o femeie pusă pe scandal. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă, poate fi şi o moştenire sau în general atitudinea ta faţă de viaţă şi de persoana respectivă. Cooperează mai strâns cu partenerii, colegii, rudele şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

LEU   Folosește ziua ca să renunți la unele tabieturi care nu mai corespund prezentului. Calm şi răbdare, ca să anulezi influenţa unor insatisfacții de la serviciu şi a unor temeri pentru familie. Conjunctura astrală favorizează domeniul emoţional. Poţi încerca să lămureşti o problemă sentimentală care te obsedează. Mai mult o neînţelegere. Încercă astăzi, poate merge ca pe roate. Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi, mai ales dacă bănuieşti că este aranjat. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă!

FECIOARĂ   Eşti în postura plăcută nativilor să analizeze detalii, să taie firul în patru. Ziua este favorabilă pentru activităţile tale obișnuite. În general, lumea uită, fă-o să-şi amintească de tine! Dacă eviţi tot ceea ce se poate numi nou, poate fi o zi obişnuită. Pe care o poţi colora cu ceva muzica bună, la caşti, numai pentru tine. Trebuie să te izolezi puţin de haosul din jur. Se apropie nişte termene, stresul este în creşte. Fie că este o întâlnire importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie, sfatul meu este să te grăbeşti încet!

BALANŢĂ   La serviciu se contează pe tine pentru finalizarea unui proiect. Dar, găsești suficiente argumente ca să-i faci pe cei din jur să sară în ajutorul tău. Unde-i unul, nu-i putere, cooperează! Ai o problemă care te obsedează dar astăzi există o conjunctură favorabilă, şi împotriva sorţilor, printr-o abordare directă şi iscusită poţi avea câştig de cauză, sau măcar să progresezi. Nu te repezi să intri în discuţii tăioase – pot degenera. Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează, doar.

SCORPION    Simţul tău practic, realist, te ajută în situaţiile dificile. Nu complica inutil, cu filosofii de doi bani, mergi drept la ţintă! Cei din jur te plac, profită ca să-ţi promovezi interesele. Sunt doua probleme principale – spun Venus şi Marte – de care depind cursul zilei de astăzi. Cel puţin un raspuns pozitiv, cu siguranta. Mai sunt inca doua-trei situatii care evolueaza bine – poate nu chiar cum te așteptai, dar cu putin efort, poți să reuşeşti. Daca vrei să incepi ceva, orice, şi/sau sa provoci nişte deplasări de oameni și obiecte – cea mai buna zi este ziua de astăzi!

SĂGETĂTOR   Vrei să te foloseşti de logică, de ştiinţă, de tehnologie, în dauna intuiţiei. Greşeşti, este păcat, risipeşti timpul! Lucrurile, relaţiile umane, se rezolvă simplu, prin metode emoţionale! Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, ca să atragi atenția.  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu, sau la şcoală. Nu uita că ceea ce este important pentru tine, poate să nu fie interesant pentru cei din jurul tău. 

CAPRICORN    Fără să ai baghetă și joben, astăzi parcă ai fi un magician! Totul îţi iese, cum trebuie, "la sfert de cheie", cei din jur îţi zâmbesc, şeful te bate pe umăr, colegii te invită la masă! Cu toate că vremea şi vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, astăzi te distrezi şi te simţi bine. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine si anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru ca te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de supraviețuitor.

VĂRSĂTOR   O zi liniștită și calmă, pentru o bună parte din nativi. Aspecte bune, cu Soarele și Mercur în zodie. Vorba Luceafărului, ți-e sete de repaos! Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese! Lasă medicamentele şi remediile neprescrise deoparte şi mai ales continua căutare a adevărului „absolut”: tot nu ai ce face cu el, nici nu te eliberează, nici nu te face mai puternic, ci doar te doare. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Poţi să primeşti o veste despre nişte realizări mici, dar care pot să te bucure mult. 

PEŞTI   La serviciu - tact şi calm ca să eviți discuţiile mai tăioase. Zâmbeşte şi nu te lăsa provocat. Găseşte subiecte, care în mod tradiţional aduc consensul, Neptun te ajuta să treci de furtună! Conjunctura astrologică indica mai multe posibilitaţi sa ieşi din criza de timp in care te-ai bagat cu obisnuita ta comoditate şi dorinţă de a face lucrurile bine şi chiar perfecte!   Posibile schimbări şi veşti plăcute. Fii la obiect în ceea ce vrei sa spui. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate