Editura Evenimentul si Capital

E de rău, Germania își repatriază aurul! UE trage de urechi România pentru incidente la pescuit și nerespectarea regimului explozivilor. Leii renunță la tabieturi, Fecioarele analizează amănunte | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 6515 Vizualizari

Pe 16 februarie s-au născut John McEnroe, Machito, Hugo De Vries, Carlos Paredes, Mario Sabato, Sonny Bono, Lucia Demetrius, Mihai Grămescu, Constantin Stoiciu.

Pe 16 februarie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Pamfil, Valent, Pavel, Seleuc și Flavian. Mi-a atras atenția Cuv. Flavian. Interesant cuvios, care şi-a făcut pe vârful unui munte o chilioară şi a petrecut acolo şaizeci de ani fără să vadă şi să audă pe cineva, ci numai înteletnicindu-se cu cercetarea cărţilor. Nu s-a îmbolnăvit niciodată şi s-a săvârşit din lumea aceasta la aproape o sută de ani. Deştept Sfânt, Cuv. Flavian!

Tot pe 16 februarie, în calendarul creştin ortodox, este Sf. Pamfilie, Pamfil. Tradiţia spune că dacă în această zi a Sf. Pamfilie este soare şi timp frumos, iarna se întoarce în putere. Să ne amintim că Phil, marmota, pe 2 februarie, a fost foarte hotărât să indice că nu scăpăm ușor de iarna asta grea, rea și urâtă!

După cum arată Reuters și Euronews,  Bundesbank își accelerează repatrierea aurului în noua fortăreață financiară de la Frankfurt.   Anul trecut, 2016, Germania a repatriat 583 de tone de aur fin de la Paris și New York. Procesul a început în anul 2000 când Bundesbank a repatriat 931 de tone de aur din seifurile Băncii Angliei. Mai sunt de repatriat 1.236 de tone de la New York și 432 de tone de la Londra.

În timpul Războiului rece, aurul Germaniei, în proporție de 98%, ca o garanție că va juca cum trebuie, a fost împărțit între aliați, britanici, americani și francezi. În prezent Germania are a doua rezervă de aur din lume estimată la 3.400 tone și își vrea tot aurul acasă! S-au luat măsuri excepționale ca tot aurul german să ajungă anul acesta la Frankfurt, cu trei ani mai înainte de data limită.

Probabil nu este nicio legătură, dar la fel a făcut Germania în anul 1913, pretextând că liniile transatlantice nu sunt sigure, vezi catastrofa Titanicului și că îi trebuie bani, aur, ca să construiască navele ei de pasageri. Germanii au construit nave, numai că erau cuirasate pentru primul război mondial. La fel a făcut și cancelarul Adolf Hitler în vara anului 1936, pretextând că trebuie să susțină marca și că îi trebuie aur ca să intervină în Spania, contra republicanilor. Probabil nu este nicio legătură, repet, dar nemții nu au imaginație, fac mereu același lucru, de aceea au pierdut mai toate bătăliile navale, erau mereu interceptați de Home Fleet, pentru că erau previzibili în navigație, în alegerea drumului de marș.  

Comisia UE a solicitat României miercuri, 15 februarie, să respecte principiul accesului egal la apele și resursele UE din Marea Neagră. Într-un aviz motivat, Comisia și-a exprimat opinia că România nu a reușit să respecte acest principiu, în urma unei serii de incidente care au implicat nave care arborează pavilionul Bulgariei.

”Regimul de acces egal este un principiu fundamental al politicii comune în domeniul pescuitului (PCP). Astfel, navele de pescuit ale UE beneficiază de acest tip de acces la ape și resurse în întreaga UE, potrivit prevederilor articolului 5, alineatul 1, din Regulamentul UE nr. 1380/2013.

Statele membre trebuie să se asigure că navele care arborează pavilionul altor țări din UE pot avea acces la apele aflate sub jurisdicția lor în vederea desfășurării de activități de pescuit. De asemenea, statele membre trebuie să se asigure că aceste nave sunt tratate în mod nediscriminatoriu de către autoritățile naționale responsabile de controlul pescuitului.

România are la dispoziție două luni pentru a informa Comisia Europeană cu privire la măsurile luate pentru a remedia situația. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a solicitat României, Ciprului și Franței să asigure deplina punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 98/2013 privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi.

Regulamentul a intrat în vigoare la 2 septembrie 2014 și este un act legislativ important care limitează și controlează accesul la o serie de produse chimice periculoase, ce ar putea fi utilizate de teroriști pentru a fabrica explozivi artizanali. Implementarea sa corectă este un element important atât al Agendei europene privind securitatea, cât și al Comunicării Comisiei privind calea către o Uniune a securității reală.

Cele trei state membre menționate nu au stabilit încă normele necesare de stabilire a sancțiunilor care urmează să fie aplicate în caz de încălcare a Regulamentului. Prin urmare, Comisia le-a transmis avize motivate, îndemnându-le să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că sancțiunile sunt puse în aplicare în conformitate cu normele în vigoare.

În plus, Franța și România au fost informate în legătură cu necesitatea de a asigura o difuzare regulată către operatorii economici (și anume, către comercianții cu amănuntul) a orientărilor privind precursorii.

Dacă statele membre nu remediază situația în următoarele două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.” Sursă, Reprezentanța în România a Comisei Europene.

Dacă cea de a doua atenționare, cea cu precursorii explozivelor, pare justificată de valul de terorism care a cuprins Europa, nu același lucru este cu prima atenționare, cea cu pescuitul. Întâmplător știu mai multe și acum o să știți și domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ați observat, atenționarea de la UE nu este despre ”nave bulgărești” ci ”nave care arborează pavilionul Bulgariei”. Știu ei de ce, știu și eu, acum o să știți și domniile voastre.

Cam de câțiva ani de zile, suntem prădați la noi acasă, în apele teritoriale românești ale Mării Negre. Traulere sofisticate, sub pavilion bulgăresc, cu mai multe năvoade mecanizate, practică interzisă, sleiesc de pește litoralul românesc. Au prins un bulgar care voia să intre în Delta Dunării, rezervație naturală europeană! Când fragilele noastre nave de patrulare, paza de coastă, îi atenționează, în limba bulgară, marinarii de pe traulere dau din umeri. Nu știu bulgărește, pentru că sunt turci. Bulgaria, cea mai coruptă țară din UE, nu înregistrează numai mașini second hand pentru români, ci și traulere de pescuit pentru turci, ucrainieni, sau ruși. Grănicerii noștri nu pot aborda navele de pescuit performante străine, sub pavilion bulgăresc, din cauza știrbirii suveranității României de către UE. Mai intervin și ei din când în când, atunci când un străin obraznic amenință cu pintenarea o amărâtă de barcă de pescuit românească care îi încurcă năvoadele imense. Da, barcă, traulerele noastre - flota noastră de pescuit, una dintre cele mai performante, unde este? Bună întrebare!

Aștept primele rapoarte despre întâlnirea dintre Donald și Bibi, este mai importantă decât vă închipuiți, așa că o să mă uit la un film vechi, franțuzesc, din anul 1953, cu Fernandel și Zsa Zsa Gabor , ”Inamicul public numărul 1”, o comedie de pe timpul când lumea era doar două miliarde și jumătate de oameni - lumea era mai simplă și mai veselă pe atunci. Trece timpul, trece, așa că nu este nicio surpriză că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Ești bârfit și dușmanii se bucură. Ai suficiente motive să ataci, dar te stăpânești. Nu vrei să te dai în spectacol, să joci marea scenă! Ai probleme, eşti în criză de timp, nu ai bani! Dimineaţă densă, atenţie să nu-ţi depăşeşti domeniul de competenţe. Eşti favorizat pe plan sentimental, aşa că uită-te bine în jur, poate întâlneşti pe cineva, cumva.  Pe seară la un film. Atenţie la viroze, la alergii şi la rudele care îţi doresc binele. Nu se ştie care sunt mai periculoase!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate