Editura Evenimentul si Capital

Dvs ce credeți, va fi Victor Ponta mai tare decît cățelul meu?!

Autor: | | 23 Comentarii | 5374 Vizualizari

După cum dovedesc în chip zdrobitor documentele alăturate sînt stăpînul unui cățel cu numele Max. De regulă, așa cum și-au dat seama cei care mă urmăresc în ipostaza de publicist și scriitor, nu obișnuiesc să divulg în textele mele fapte și persoane din viața mea particulară. Nu atît pentru că văd în viața mea personală un sanctuar, în care îi e interzis privirii străine accesul, cît pentru că mi se pare o mare și ridicolă fudulie credința că viața mea personală e în sine de vreun interes pentru marele public.

Cînd am încălcat regula, am făcut-o doar pentru că am considerat întîmplările trăite de mine fie interesante sub aspect epic, fie semnificative pentru o anume realitate social-politică sau morală.

De ce scriu despre cățel?

Pentru că ar putea fi un fragment dintr-o carte la care m-am gîndit, și pentru care chiar am scris în Caiete, intitulată Despre cîini și mîțe, dînd seamă, în registru comic, de descumpănirile mele în fața lumii etern misterioase a animalelor.

N-am reușit să înțeleg niciodată de unde și cînd învață pisicile dezgustătoarele lingușiri, zise, cînd sînt imitate de om, pisiceli, sau năpustirea asupra ta, fără să-i fi zis nimic, a unui maidanez care pînă atunci a stat lungit, cu ochii închiși, în plină stradă.

Am scris, cred, cum am găsit, eu și soția, în timp ce urcam cu mașina la Găgești Deal, în mijlocul drumului, o cățelușă abandonată și pe care am îngrijit-o ulterior pînă a devenit o frumusețe.

Ei, bine, astă iarnă, la București fiind, cățelușa, ditamai cîinele, a dispărut.

Fratele meu mi-a spus cu greu și pe ocolite vestea, așa cum și eu am luat mii de precauții înainte de a-i da vestea soției.

Cum a putut dispărea ditamai cîinele dintr-o curte de la țară? – rămîne pentru mine o întrebare fără răspuns.

Poate că unii cititori, care au trecut prin experiența asta, au un răspuns.

Eu unul nu-l am.

Între timp, pisica din vecini, cea care venea cînd auzea mașina intrînd pe poartă, a murit.

Am rămas singur în Găgești Deal, ori de cît ori ajung de la București pentru cîteva zile.

De la un timp, cînd ajung în Găgești Deal își face apariția un motan.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate