Editura Evenimentul si Capital

După zece ani, Becali vrea înapoi banii dați unei septuagenare pentru Casa Vernescu

La un deceniu după ce a fost țepuit de o bătrână și de un notar, latifundiarul Gigi Becali cere daune de un milion de euro. FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 6 Comentarii | 4581 Vizualizari

Latifundiarul George Becali a făcut plângere penală împotriva Aspasiei Dumitrescu, femeia care i-a vândut drepturile litigioase pentru o jumătate din imobil, pe care afaceristul spera să pună mâna

În același proces, reclamată de abuz în serviciu este și o fostă notăriță din București, Cornelia Roxana Oprescu, condamnată în alt caz la 10 ani de închisoare.

În 2006, Gigi Becali a cumpărat cu 100.000 de euro, de la Aspasia Dumitrescu (78 de ani), jumătate din drepturile privind revendicarea imobilului din Calea Victoriei, nr. 133. Atunci, valoarea pe piață a imobilului se ridica la peste două milioane de euro. Bătrâna i-a prezentat latifundiarului genealogia familiei Vernescu și l-a convins că este unica moștenitoare a primilor proprietari ai imobilului. În realitate, actele prezentate erau false, imobilul fiind cumpărat de stat încă din 1908.În 2001, Aspasia Dumitrescu a înregistrat la Comisia pentru aplicarea Legii privind imobilele naționalizate din cadrul Primăriei Municipiului București un dosar de restituire în natură a Casei Vernescu.

În 2010, în baza actelor, Ministerul Culturii a respins toate cererile de retrocedare a pretinșilor moștenitori.

După ce și-a dat seama că nu mai are nicio șansă să obțină vreodată imobilul pentru care a cumpărat niște documente măsluite, Becali, împreună cu Steluța Turculeș, o altă păgubită, au decis să facă plângere împotriva fostei notărițe și a bătrânei care i-au vândut acte falsificate. Dosarul a fost înregistrat pe 7 decembrie 2015 la Curtea de Apel București și are primul termen astăzi.

Notărița complice

În afacere a fost atras și notarul public Cornelia Roxana Oprescu. Ea a fost folosită de o rețea de escroci imobiliari pentru a legaliza sute de acte notariale. Începând cu 2005, nu mai puțin de 85 de dosare penale au fost deschise pe numele ei, fapte penale săvârșite în perioada ianuarie 2005 – noiembrie 2006. Ea a fost asociată în cadrul fostului birou notarial „Nemesis” cu o altă notăriță controversată, Lidia Seceleanu. Din această postură, Oprescu a semnat și legalizat sute de astfel de acte, încât zeci de proprietari s-au trezit cu casele scoase la vânzare în baza unor procuri legalizate de Oprescu. În martie 2013, Cornelia Roxana Oprescu a fost condamnată definitiv la zece ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și fals intelectual. Ea a fost acuzată că ar fi întocmit și autentificat în fals contracte de vânzare- cumpărare a unor imobile „fără știrea adevăraților proprietari și luând în considerare declarațiile necorespunzătoare realității date în fața sa de martori cu identitate falsă”.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate