După medici, răbufnesc și dascălii! FSLI: „Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare, dacă salariile din Învățământ nu sunt majorate”

După medici, răbufnesc și dascălii! FSLI: „Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare, dacă salariile din Învățământ nu sunt majorate”

„Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentru salariații din Învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revoltă pe care le-am primit se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

După majorările substanțiale acordate înalților demnitari și cele anunțate pentru Sănătate, se impune ca reprezentanții Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creșterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34% până la finalul anului 2017. Acest procent de 34%, față de cel de 100% promis a se acorda salariaților din Sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice“, precizează sursa citată.

Potrivit sindicaliștilor din învățământ, salariul net al unui învățător debutant este, după majorarea din luna martie a acestui an, de doar 780 de lei, al unui profesor debutant – ajunge la 830 de lei, iar al unui profesor cu definitivatul luat - de 836 de lei.

„Mai bine plătit”, dacă se poate spune așa, este un profesor ajuns la final de carieră al cărui salariu însumează 1.825 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli“, susține Simion Hancescu, președintele FSLI, citat de Agerpes.