Editura Evenimentul si Capital

După ce şi-a pus semnătura pe bordul unui bolid Jaguar, artista Claudia Florentina lansează o colecţie de bujuterii de lux inspirată din opera lui Brăncuşi

Sarutul reinterpretat
Autor: | | 0 Comentarii | 416 Vizualizari

Claudia Florentina este autoarea originalei colecţii de bijuterii de lux care a mai fost prezentată la Geneva, Elveţia. Totodată, aceasta a reuşit să-i cucereasca pe elveţieni si cu albumul de arta fotografica, despre Bucureşti.

Creaţiile colecţiile "L'Amour" au la baza operele lui Constantin Brancuşi, punctul de plecare a fost celebra sculptură a sculptorului nostru, denumită "Sărutul". Tot pe acelaşi considerent, Claudia Florentina a realizat şi cartea "L'Amour & Brancusi", pe care a lansat-o la Geneva, pentru a întelege mai bine operele de artă ale celui care a fost denumit "geniu naţional".   Colecţia, unde arta se îmbină cu luxul, este constituită din piese cu titluri reprezentative, o stilizare a sclupturii "Sărutul" de Brancusi , precum "Gândurile", "Femeia", "Bărbatul". Fiecare dintre adaptari au fost transpuse, în maniera proprie, nu doar în bijuterii, ci şi în mobila, sculpturi sau imprimeuri pe ţesătura, sub semnatura Claudia Florentina, ne-au precizat reprezentanţii acesteia.

"Mi-am dorit ca realizarile mele să defineasca noţiunea de "iubire", legatura intre doi indrăgostiţi şi pasiunea dintre ei, o pasiune pura, aproape ireală. În "Sarutul", am simbolizat uniunea trupeasca, într-o intimitate ce depaseşte, cu mult, pasiunea violentă a dorinţei sexuale, o dragoste  care este mai presus de dorinţa fizică. Observam că ei se ţin în brate, din profil, cu genunchii flexaţi, iar prezenta unui singur ochi si a unei singure guri, accentueaza ideea contopirii, indragostiţii devenind un tot unitar, o singura persoană", spune Claudia Florentina.

  "Colecţie “L'Amour” ne dezvaluie dragostea si fructificarea ei prin sarut, pentru ca, atunci cand iubim puternic, toate gandurile sunt indreptate catre "jumatate", prin emotii, trairi, si se reflecta, totodata, prin activitatile pe care orice persoana le intreprinde. In acest caz, dorinţa de a construi o familie este cu mult mai pregnanta cu cat forta iubirii este mai mare", mai spun reprezentanţii artistei.

Stilul româncei i-a cucerit şi pe cei mai aspri critici elveţieni de arta, iar datorită acestui fapt i s-a făcut o propunere de zile mari. Reprezentanţii unui vestit brand auto internaţional au cooptat-o pe Claudia Florentina, pentru a le personaliza interiorul bolidului Jaguar F-Type Coupe. Semnatura artistei vizuale poartă numele de "Cele trei degete", şi sunt inserate, ca o cusatura, atât pe bord cât şi pe scaunul destinat şoferului, maşina pe care a adus-o în România, pentru a putea fi admirată.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate