„Dumnezeu probabil nu există. Nu te mai nelinişti şi profită de viaţă”

„Dumnezeu probabil nu există. Nu te mai nelinişti şi profită de viaţă”

„Dumnezeu probabil nu există” versus „Dumnezeu există”: atei şi credincioşi se confruntă de ieri în Spania, punând afişe cu sloganuri radical opuse pe autobuzele urbane, anunţă AFP.

În această bătălie a afişelor publicitare se înfruntă de la distanţă „autobuzele lui Dumnezeu”, care circulă din 24 decembrie la periferia Madridului, şi „autobuzele atee”, care au început să circule de ieri în centrul Barcelonei.

La originea primei iniţiative se află pastorul evanghelic Fuenlabrada Paco Rubiales, din fruntea unei mici biserici cu 55 de membri, care a afişat pe un autobuz mesajul: „Da, Dumnezeu există. Profită de viaţa alături de Hristos”.

Pastorul a cheltuit 2.000 de euro pentru afişe, care vor sta lipite pe autobuze timp de trei luni de zile. El spune că această campanie a fost finanţată doar cu ajutorul donaţiilor venite de la credincioşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Viaţa nu e cu adevărat plină decât dacă îl are pe Iisus Hristos ca protagonist"

„Este vorba de o muncă de evanghelizare, vrem să spunem lumii că Dumnezeu există şi că o viaţă nu e cu adevărat plină decât dacă îl are pe Iisus Hristos ca protagonist”, a declarat el.

„Campania autobuzelor atee de la Londra ne-a dat ideea să răspundem în această manieră”, a adăugat.

O astfel de campanie e într-adevăr în desfăşurare la Londra de câteva săptămâni, iar sloganuri au fost afişate pe 800 de autobuze, precum şi la metrou. Campania este sprijinită de Asociaţia Umanistă Britanică şi a fost finanţată de donaţii care au depăşit 150.000 de euro.

Ea a inspirat Uniunea Spaniolă a Ateilor şi a Liber-cugetătorilor, care a pus afişe începând de ieri pe mai multe autobuze din Barcelona, cu sloganul: „Dumnezeu probabil nu există. Nu te mai nelinişti şi profită de viaţă”.

Au strâns deja peste 15.000 de euro

„Acestă campanie nu e îndreptată împotriva credincioşilor, ea nu li se adresează lor. Ea li se adresează ateilor, în mod obişnuit ameninţaţi de infern, arderi eterne şi alte torturi”, în această ţară cu o puternică tradiţie catolică, a spus Albert Riba, preşedintele Uniunii Spaniole a Ateilor.

Asociaţia doreşte să extindă campania şi în restul ţării, la Madrid, Valencia, Bilbao şi Sevilla.

Pe site-ul lor de Internet, unde organizaţia colectează donaţii pentru iniţiativa sa, ea menţiona că a strâns până acum 15.550 de euro.