Editura Evenimentul si Capital

Dumnezeu nu bea rachiu | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 0 Comentarii | 3580 Vizualizari

Ultimul cuvânt al inculpatului… Sună ca o sentință de condamnare la moarte cu rădăcini străvechi în timpuri ce nu cunoșteau alte pedepse decât alea capitale.

 Făuritorul legislativ nu a pus mare preț pe această dorință, oferindu-i judecătorului dreptul de a ciunti și masacra ultimul contact pe care inculpatul îl mai are cu cel chemat să îl pedepsească.

Chiar și așa, unele discursuri au o încărcătură emoțională greu de suportat, fiind un bun prilej pentru regrete, aduceri aminte, promisiuni și resemnări.

Altele însă, sunt dovada clară a inutilității sistemului, căci cel chemat la reeducare este insensibil, nepăsător și imun la corecțiile pe care statul vrea să i le aplice.

Bunăoară, ne aflăm la Curtea de Apel, răsuflând usurați că s-a terminat cu bine cercetarea judecătorească.

Inculpații, trei la număr, acuzați fără drept de măcelărirea unui vecin cam hoț și cam curvar, se îndeamnă unul pe celălalt la microfon.

- Zii tu, că ești primul.

- Nu, zii tu că esti cu D.

- Eu sunt complice. Tu trebuie să zici. Ce dracu' ești prost, mă? Noroc cu președintele care le strică socotelile și lămurește ordinea.

- Inculpatul Vasile , ultimul cuvânt.

Sărmanul om, părea cel mai nevinovat dintre toți. L-ai fi achitat fără să clipești, convins fiind că n-ar putea înfige nici măcar o râmă într-un cârlig, chiar dacă i-ar muri familia de foame.

Probabil ar lipi-o cu scotch.

 Merge târșâindu-și piciorul drept pe care-l are învelit într-o șosetă murdară de lână. Și dinții l-au părăsit dimpreună cu norocul, iar mâinile îi tremură crăpate și nesigure.

- Am fost un prost. I-am dat lui Nae lopata de lângă gard ca să dea zăpada. Și, al dracu’, i-a dat în cap lu’ vecinu. După care am plecat și m-am culcat. M-a trezit poliția. Am fost un prost, dar și vecinu’ ne-a luat nevestele la toți. Mai bine le băteam pe ele – și-așa ne-a lăsat toate.

Da’ Dumnezeu nu bea rachiu !!!

Și pleacă așa cum a venit: timid și târându-și șoseta de lână.

Vine Nae :

- Am fost un prost. Am luat lopata de la Vasile și în loc să dau zăpada, l-am lovit în cap pe vecinu’. După care m-am dus să dorm. Nu cu Vasile, cu femeia. Mai bine o loveam pe ea și nu-mi părea rău.

Da’ Dumnezeu nu bea rachiu !!!

Și pleacă, lăsându-i microfonul cald lui Costică :

- Am fost un prost. M-am uitat la Vasile cum îi dă lopata lu’ Nae, care în loc să ia zăpada, l-a luat pe vecinu’ la bătaie. După care m-am culcat, când a venit polițistul. De nervi, mi-am bătut nevasta.

Da’ Dumnezeu nu bea rachiu !!!

Concluzie: coroborând cele trei ziceri, rezultă fără putință de tăgadă că Dumnezeu chiar nu bea rachiu !

Dar ce bea oare de-a lăsat pe pământ asemenea personaje???

Eliza Ene-Corbeanu este avocat și, în fiecare marți, o puteți citi în Evenimentul zilei, la rubrica: ”Viața la Curte”

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate