Editura Evenimentul si Capital

Copreşedintele ALDE a anunţat excluderea lui Dumitru Pelican din partid. Reacţia senatorului: "Nu sunt dispus să-i car mapa și nici geanta dlui Tăriceanu; m-am autoexclus"

Dumitru Pelican
Autor: | | 5 Comentarii | 3206 Vizualizari

Senatorul ALDE Dumitru Pelican a fost exclus din partid, la propunerea organizaţiei de Bucureşti, a anunţat, luni, copreşedintele ALDE Daniel Constantin. La scurt timp a venit şi răspunsul senatorului care a explicat că s-a autoexclus din ALDE cu câteva zile în urmă pentru că nu este dispus "să-i care nici mapa, nici geanta" copreședintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Update 18.00: Senatorul Dumitru Pelican a explicat că s-a autoexclus din ALDE încă de joia trecută, dar a anunţat anunțat acest lucru luni, în plenul Senatului, pentru că așa este regulamentar, informează Agerpres.

"Este o minciună (excluderea din ALDE — n.r.). Joi, după o emisiune tv, am fost cu un consilier al dlui Tăriceanu, i-am spus toate nemulțumirile mele, că voi face acest lucru luni. Mai aveam să-mi anunț demisia. (...) Am făcut acest lucru, i-am transmis și câteva cuvinte deloc frumoase pentru dl Tăriceanu, adică niște adevăruri pe care era bine să le știe, dar domnia sa nu a vrut să le creadă. M-au chemat sâmbătă la ședință să stabilim candidații ALDE. Am sms-urile mărturii, (...) dar nu m-am dus pentru că eu plecasem din ALDE joi. Nu stăteam la mâna dlui Tăriceanu pentru că în acest partid nu mai poți să construiești nimic decât cultul personalității propriei sale persoane. Nu mă regăseam în ALDE — greșeli impardonabile și negocierile cu PSD — și cu acea demisie a secretarilor de stat. (...) Acesta este dl Tăriceanu, se iubește prea mult pe sine, e foarte prețios, narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are dl Tăriceanu", a afirmat Dumitru Pelican, într-o declarație de presă susținută la Senat.

Senatorul încă nu s-a decis pentru ce grup politic va opta, dar a arătat că nu va rămâne independent.

"Categoric voi opta, fără îndoială, deocamdată rămân independent. Dar asta nu înseamnă că voi funcționa ca senator independent. Analizez bine, voi lua o hotărâre și vă voi spune. Eu am plecat de joi din ALDE, știe dl Claudiu Catana, i-am spus, știe dl Cătălin Harnagea, mi-am anunțat plecarea, nu ei m-au exclus. Nu poate dl Tăriceanu să mă excludă pe mine, dânsul putea să se excludă pe sine însuși dându-și demisia din șef de Senat pentru că a rămas acolo. Lui îi plac funcțiile, îi plac foarte mult laudele, nu sunt în măsură să i le port. Și le doresc colegilor mei succes în alegeri. Le spun doar atât: că nu avem oameni și că astfel de politici pe care le practică dl Tăriceanu în partid, cu invenții că nu aveam activitate — eu am 33% — ce-i spune asta dlui Tăriceanu? E o cifră de gândit, pot câștiga o primărie cu acest sondaj. Dar dl Tăriceanu e rupt de realitate, pentru că se iubește prea mult pe sine. Îi doresc mult succes la dragostea de sine", a încheiat Dumitru Pelican.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a anunţat, luni, excluderea senatorului Dumitru Pelican din partid.

"Au fost motive care au fost discutate în organizaţia de Bucureşti, anumite declaraţii, anumite activităţi. N-aş vrea să intru foarte mult în detalii, dar organizaţia de Bucureşti ne-a propus această soluţie, pe care ei au validat-o sâmbătă şi astăzi comisia de fuziune a luat act şi a validat în consecinţă", a precizat Constantin într-o conferinţă de presă.

Loading...
Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate