DICTATORUL COMUNIST are STAȚIUNE DE LUX cu PRODUSE INTERZISE de UE la EXPORT. Propaganda l-a dat de gol

DICTATORUL COMUNIST are STAȚIUNE DE LUX cu PRODUSE INTERZISE de UE la EXPORT. Propaganda l-a dat de gol

Liderul Kim Jong-un a reuşit să tragă sfori pentru a-şi dota cu bunuri de lux staţiunea de schi Masik Pass Ski Resort, care a fost deschisă în Coreea de Nord pe 31 decembrie, în urma unor investiții de 300 de milioane de dolari.

Uniunea Europeană a interzis exportul mai multor tipuri de bunuri către Coreea de Nord, printre are se numără mai ales produse de lux, cum sunt "articole şi echipamente de schi, de golf, de scufundare şi pentru sporturi acvatice". În urma vizitei efectuate de liderul Kim Jong-un la staţiune, agenţia oficială de presă KCNA a publicat mai multe fotografii, în care se pot vedea echipamente scumpe produse în Europa şi care au ajuns în staţiunea situată pe dealul Masik din Wonsan, la o altitudine de 768 de metri, în ciuda embargoului.

Printr acestea se numără tunuri de zăpadă Areco. Directorul general al firmei, Johan Erling, a declarat că Areco nu a vândut niciodată echipamente regimului condus de Kim Jong-un şi nici reprezentanţa din China nu a făcut acest lucru. Cel mai probabil, a explicat el, tunurile au fost cumpărate de pe piaţa liberă.

Elveţia a refuzat să permită unui producător să livreze instalaţii cu ajutorul cărora schiorii urcă pante, în valoare de 5,7 milioane de euro. Totuşi, Kim Jong-un a reuşit să aducă şi să instaleze asemenea echipamente, chiar dacă nu din Ţara Cantoanelor, în staţiunea sa de lux, după cum se poate vedea în fotografiile oficiale date publicităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News