Editura Evenimentul si Capital

"Drumul sarmalelor" începe astăzi

Predeal24-28
Autor: | | 1 Comentarii | 317 Vizualizari

Peste 30 de pensiuni din judeţul Buzău au fost reprezentate de Ziua Naţională, în staţiunea Sărata Monteoru, la un festival gastronomic cu preparate locale şi la o expoziţie realizată de meşteri populari.

Participanţii au servit "Tocana Naţională", preparat lansat anul trecut după o reţetă multiseculară, iar ANTREC Buzău a lansat produsul turistic "Drumul sarmalelor".Pensiunile au pregătit reţete inedite de sarmale, folosind ingrediente locale. La eveniment au participat şi o echipă de bucătari profesionişti care au gătit sarmale după reţete consacrate, dar şi mai mulţi elevi din zonă care au dorit să se iniţieze în tainele bucătăriei româneşti tradiţionale."Şi în acest an am dorit să marcăm Ziua Naţională prin lansarea unui nou produs turistic, dar şi să sărbătorim româneşte o sărbătoare dragă nouă", a declarat preşedintele filialei Buzău a ANTREC, Cristina Partal, citată de Agerpres.De la eveniment nu au lipsit vinul de Pietroasele, ţuica "mortală" de Chiojdu, dar şi cârnaţii de Pleşcoi.Tinerii participanţi la proiectul "Şcoala de vară a tinerilor meşteşugari" din acest an şi-au expus lucrările realizate şi au făcut demonstraţii la ghergheful vertical, încondeierea ouălor sau confecţionarea opincilor.

Loading...
Pagina 1 din 1


Tag-uri: turism, buzau

Alte articole din categoria: Intern

libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate