Dragnea, reacție plină de FURIE la decizia Curții Constituționale. Ce spune despre abuzul în serviciu

Dragnea, reacție plină de FURIE la decizia Curții Constituționale. Ce spune despre abuzul în serviciu

Dragnea a reacționat la decizia luată de Curtea Constituționale care obligă Parlamentul sau Guvernul să pună prag la abuzul în serviciu.

Șeful PSD susține că în timpul protestelor care din iarnă pe tema  tema OUG 13 au existat mai multe persoane din instituții importante au creat ”o manipulare” care i-a scos pe oameni în stradă.

”CCR a rămas conseventă din punctul meu de vedere și nu numai al meu. Astăzi a bolduit prima decizie care în mod voit sau nu era înțeleasă greșit de unii. Unii au spus că aceea Ordonanță a fost dată pentru mine exclusiv și asta s-a spus și în România, dar și în în străinătate.  CCR vine astăzi și spune mult mai clar că trebuie să stabilim un prag la abuzul în serviciu și să stabilim intensitatea vătămării”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3. 

Dragnea schimbă foaia spune că "probabil" Tudorel Toader va propune un proiect de lege care va introduce un prag la abuzul în serviciu, ca modificare la Codul Penal. ”Nu știu ce facem cu ei, important este să înțeleagă că au ieșit în baza unei miniciuni. Eu nu am fost niciodată supărat pe cei care au ieșit în stradă, ci am fost supărat pe cei care au construit în spate această manipulare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt foarte curios acum dacă partenerii externi, dacă ambasadele, au fost șase ambasade care au cerut retragerea OUG. Este o decizie importantă ziua astăzi și cred că ne va ajuta pe mulți să înțelegem cum s-a rostogolit o minciună în luna februarie. Acum și decizia CCR este dată tot pentru mine, decizia a fost dată tot pentru mine? Eu nu știu cum mă va afecta pe mine în procesul pe care îl am în baza unei declarații mincinoase. Au existat șefi de instituții care au venit și ne-au certat, care spuneau că nu este nevoie de prag. Puteau măcar să tacă, nu să vină să rostogolească această minciună, neștiind despre ce e vorba”, a mai spus Liviu Dragnea.

Decizia CCR

Curtea Constituţională a decis marţi că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepţia de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, au declarat oficiali ai CCR. 

Potrivit unor oficiali ai CCR, partea sesizării privind sintagma „îndeplineşte în mod defectuos atribuţiile'' în ceea ce priveşte abuzul în serviciu a fost respinsă ca inadmisibilă, deoarece Curtea s-a pronunţat, deja, în urmă cu un an pe această chestiune, când a stabilit că aceasta nu poate fi interpretată decât în sensul că îndeplinirea atribuţiei de serviciu se realizează prin "încălcarea legii". Oficialii Curţii au menţionat că decizia este mai complexă, iar în motivare va fi explicată în amănunt decizia.

CCR a admis, pe 15 iunie 2016, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ''îndeplineşte în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înţelege ''îndeplineşte prin încălcarea legii''.