Editura Evenimentul si Capital

Dragnea – penibile la vedere | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Florin Toma
Autor: | | 1 Comentarii | 648 Vizualizari

Trecerea moţiunii împotriva propriului executiv, adică victoria PSD asupra guvernului PSD, a însemnat o premieră în politica mondială şi sunt convins că ea a dat de gândit şi altor partide majoritare din state precum Papua-Noua Guinee, Vanuatu sau Lesotho, în sensul că, urmând exemplul mafio-comuniştilor din România, ele se pot sancţiona până la anulare sau se pot muşca singure de fund, până la auto-canibalizare.

Votul cu bilele-n hopa sus (cum ar zice un poet, dacă ar avea timp şi har, „la poalele cerului”!) – cu mesajul implicit: „Uitaţi, şefu’, io votez corect, regulamentar, întocmai şi la timp, aşa cum aţi cerut!” – a adus în parlamentul României momente ridicole, membrii de partid fiind cuprinşi nu doar de un fior de spaimă, ci şi de unul de emoţie patriotică. Cei care care ridicau mâinile, ca să arate bilele, păreau şi că se predau, şi că se bucură, ca şi cum ar fi dansat o manea la o nuntă din Teleorman. Sigur, altceva ar fi fost dacă se vota la secret, ştiut fiind că nimeni nu e mai straşnic apărător al libertăţii de conştiinţă decât parlamentarul PSD.

Astăzi, padişahul Dragnea, împreună cu muezinul Călin, se duc la Iohannis, ca să-i arate aceluia cine e adevăratul jupân al ţării şi să-i ducă mutarea-n plic cu viitorul prim-ministru. În opinia lui Liviu Dragnea, acesta trebuie să fie „nebun de harnic”(!!?) (NOTĂ: Mi-a plăcut atât de mult formularea, încât propun să-i facem o intensă promovare şi în ţări cunoscute pentru lenea şi puturoşenia popoarelor lor, cum ar fi, de pildă, Germania… am ales aşa, la întâmplare!). Şi, cum pe lista scurtă a PSDragnea se găsesc două reprezentante ale sexului cu bâzdâc – adică fosta secretară de şcoală şi ministru de Interne, Carmen Dan şi Viorica Dăncilă, şefa organizaţiei PSD-femei – e de aşteptat ca stăpânul haremului să ofere mai multe detalii despre cum vede el femeia dublu: şi harnică, şi nebună.

În clar, textul sună aşa: „Premierul trebuie să fie un om foarte, foarte, foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă, cu capacitate de înţelegere foarte mare, fără lene, nu în sens obişnuit, ci fără linişte, nu ai voie nici un minut să te laşi pe tânjală, pentru că dacă te laşi tu, se lasă ministrul 5 minute, secretarul de stat o oră şi funcţionarii câteva ore”.

Îngăduiţi-mi doar două observaţii pe marginea acestuia, nu de altceva, dar gândirea domnului Dragnea nu trebuie împrăştiată cum face „coprodusul” exploziv al vacii în mijlocul cărării, ci trebuie adunată, precum se procedează cu cel al calului!

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate