Editura Evenimentul si Capital

Dr. Ionuț Gobej: Nu vrem bani, vrem să fie angajați oameni! Eu și dr. Dorin Bică NU AM AVUT nicio oră suplimentară PLĂTITĂ la Colentina!

Neurochirurgul Ionuț Gobej, ATI-stul Lelia Iliescu și neurochirurgul Dorin Bică au explicat, în conferința de presă, că nu cer bani. Vor doar să li se asigure condiții ca să poată opera sutele de pacienți care li se adresează.
Autor: | | 1 Comentarii | 1652 Vizualizari

Dr. Ionuț Gobej, dr. Lelia Iliescu și dr. Dorin Bică au explicat public ce se întâmplă la Spitalul Colentina. Cei doi nerurochirurgi, Gobej și Bică, au explicat că nu au avut vreo oră suplimentară plătită de la |Spital și că nici n-au cerut așa ceva. „Nu vrem bani, vrem să fie angajați oameni”, au spus cei trei, într-un glas.

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, cei trei medici au atras atenția public, pe Facebook, că membrii conducerii Spitalului Colentina le pun bețe în roate, astăzi Dr. Ionuț Gobej, dr. Lelia Iliescu și dr. Dorin Bică au explicat ce s-a întâmplat.

Am cerut să fie asigurat personalul necesar în secția ATI1, astfel încât să putem efectua operațiile. Nu am cerut plata orelor suplimentare. Vreau să vă spun că eu și doctorul Bică, de când suntem în Colentina, nu am fost plătiți pentru nicio oră suplimentară”, a spus dr. Ionuț Gobej.

Secția ATI1 lucrează cu aproape o treime din personal. „Nu vrem bani, vrem oameni! Ar trebui, potrivit legii, să avem 43 de asistente, noi avem 16, din care v-am explicat deja că vor mai pleca în următoarele două luni încă două, iar alte două sunt una în concediu medical prelungit, iar alta intră în concediu prenatal. Apoi, trebuie să avem 7 brancardieri, avem 5, după ce pentru doi au încetat contractele temporare și au fost încadrați la alte secții. Ca medici, legal ar trebui să avem 7-8, noi suntem 3 medici cu normă întreagă și 2 pe durată determinată. Iar noi, cu acest efectiv, trebuie să asigurăm permanență, 24 de ore din 24. Niciunul dintre angajații secției ATI1 nu are o a doua slujbă în altă parte”, a explicat șeful Secției ATI1, dr. Lelia Iliescu.

În primul an de activitate, am avut în Secția de Neurochirurgie 100 de cazuri, în al doilea - adică anul trecut - am avut 300 de cazuri, anul acesta, dacă lucrurile decurg normal estimăm că vom avea circa 600 de cazuri. Pentru asta avem nevoie de oameni. O asistentă nu poate să aibă grijă în același timp de 16, 20, 30 de pacienți. Nu e normal așa ceva!”, a explicat dr. Dorin Bică.

Mai mult, legat de acuzațiile ipotezele că secția de neurochirurgie și cea de ATI1 ar fi prea costisitoare pentru bugetul spitalului, cei trei medici au explicat că, de fapt, unitățile lor au adus, anul trecut, mai mulți bani decât au consumat.

Evaluarea financiară pe anul trecut a secției de neurochirurgie, arată că am consumat 1,8 milioane de lei, dar am adus la bugetul spitalului 2,9 milioane de lei. Vreau să vă spun că am colaborat întotdeauna perfect cu colegii mei de alte specializări din spital. Sunt profesioniști și am încredere deplină în ei. Le-am trimis pacienții mei cu toată încrederea și aceștia au fost tratați exemplar”, a explicat dr. Ionuț Gobej.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X