Editura Evenimentul si Capital

Dr. Florin Ioan Bălănică: „Avem o frică îngrozitoare de a nu pica fix pe noi efectul advers al vaccinului”

Știința este despre căutare, nu despre adevăr”, spune doctor Florin Ioan Bălănică
Autor: | | 4 Comentarii | 3668 Vizualizari

Doctorul, care are la „activ” peste 45.000 de pacienți, spune că avem argumente științifice să fim pro vaccinare, nu împotriva ei


Citește ȘI: Dr. Florin Ioan Bălănică: „Ne comportăm de parcă mâine mâncarea s-ar termina pe planetă” | Vedeta EVZ


Cei peste 20 de ani petrecuţi în sistemul medical de stat şi privat din România l-au făcut pe dr. Florin Ioan Bălănică să înţeleagă foarte bine ce înseamnă, pentru un pacient, îngrijirea medicală de calitate şi câtă nevoie are el de implicarea, atenţia şi înţelegerea medicului care îl tratează. A decis să răspundă acestor nevoi prin Medicina Personalizată: tratamente croite exact pe profilul şi nevoile individuale ale pacientului şi care iau în considerare atât latura fizică a bolii, cât şi cea emoţională. De data aceasta, însă, l-am rugat să ne vorbească de vaccinare, un subiect controversat în ultimii ani.

- Evenimentul zilei: Ne vaccinăm copiii?

- Dr. Florin Ioan Bălănică: Vaccinarea este un subiect complex şi sensibil, pe care l-am abordat public cu intenţia de a atrage atenţia asupra tuturor riscurilor care vin la pachet cu acceptarea sau refuzul vaccinării! Şi voi continua, cu toată asumarea morală şi cunoaşterea ştiinţifică, rezultată din experienţă mea ca medic, să vă supun atenţiei pe site-ul www.doctorbalanica. ro materiale care să vă ajute să luaţi deciziile corecte în ceea ce priveşte vaccinarea, dar în cunoştinţă de cauză!

-În ce condiții e riscantă vaccinarea?

- Concret, când vorbim de vaccinare ca măsură globală de prevenţie, avem argumente ştiinţifice suficiente să fim pro şi nu contra! Când vorbim despre vaccinare din perspectiva riscului individual/ personal, intră în scenă argumente contra şi pe bună dreptate. Aici intervine riscul şi, odată cu el, frica îngrozitoare de a nu pica fix pe noi efectul advers. Biologia nu e matematică, aşadar - un procent este întotdeauna nesigur. Eu mi-am vaccinat toţi cei trei copii, medic fiind, cu peste 22 de ani de experienţă şi peste 45.000 de cazuri la activ. Problema vaccinării devine o controversă fără sfârşit când este abordată din perspectiva beneficiului global versus risc personal. Această perspectivă este o abordare forţată, e ca şi cum am compara mărul cu pomul care face mere...

-Sunt boli care au fost eradicate prin vaccin...

-Realitatea arată că, din nefericire, sunt boli care încă omoară mulţi copii în spitalele din România şi mă refer aici la avorturile din ultimii ani provocate de rubeolă, la malformaţii pe viaţă, la cei internaţi în spital cu complicaţii grave de la rujeolă.

Putem discuta efectiv pe această temă cu exemple concrete şi argumente ştiinţifice pro şi contra.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate