Editura Evenimentul si Capital

DPRRP a lansat o platformă online pentru finanţarea proiectelor destinate diasporei

Dan Stoenescu
Autor: | | 1 Comentarii | 233 Vizualizari

Departamentul Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a lansat, joi, o platformă online prin intermediul căreia asociaţiile de români din afara graniţelor vor putea solicita finanţare pentru proiecte care să promoveze valorile identitare româneşti.

Platforma a fost pusă la dispoziţia DPRRP de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în acest sens fiind încheiat un protocol între cele două instituţii, scrie Agerpres.

"Această platformă online este un instrument nou, adaptat lumii de azi. O platformă online ne permite înainte de toate să anulăm, prin intermediul internetului, distanţele. Românii din întreaga lume, din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, din California până în Noua Zeelandă, pot depune proiecte pentru a primi finanţare. Toţi cei care vor depune proiecte vor avea la îndemână un instrument care le va uşura demersul şi va reduce costurile presupuse de acest lucru", a spus ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, la evenimentul de lansare a platformei.

Stoenescu a arătat că prin utilizarea platformei online pentru depunerea proiectelor se face nu numai economie de bani, ci şi de timp. "Desigur, ei pot aplica şi în modul clasic, pe hârtie, însă mediul virtual ne va permite nouă să urmărim exact procesul de aplicare şi va facilita asociaţiilor româneşti accesul la fonduri. (...) Toate organizaţiile românilor din străinătate pot acum accesa online proiectele, pot vedea exact stadiul de aplicare a proiectelor şi pot comunica mai rapid şi facil cu departamentul nostru", a explicat ministrul.

El a amintit că românii de peste hotare sunt o parte integrantă a poporului şi spiritualităţii româneşti şi că interesul statului român faţă de comunităţile româneşti din afara graniţelor este unul legitim.

Totodată, demnitarul a menţionat domeniile principale la care românii din străinătate pot aplica - educaţia, spiritualitatea, cultura, presa.

Prezent la eveniment, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat că, deşi platforma a fost gândită pentru fonduri acordate proiectelor de cercetare, acum ea va fi utilizată şi pentru finanţări acordate diasporei.

"Platforma ne va ajuta foarte mult să îi sprijinim pe cei care nu sunt în ţară să simtă că ne gândim la ei. O astfel de platformă te ajută să pui informaţia şi să utilizezi resursele online, diminuezi hârtiile, faci ca lucrurile să se întâmple cu adevărat în beneficiul celor care au nevoie şi care ştiu să scrie astfel de proiecte", a afirmat Curaj.

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate