Editura Evenimentul si Capital

Dovadă în cazul şcolii care are „cameră de tortură”: un profesor îi cere unui elev să se lovească singur. De patru ori! | VIDEO

Şcoala Vaţa de Jos
Autor: | | 0 Comentarii | 659 Vizualizari

Un imens scandal a izbucnit la finele săptămânii trecute după ce cotidianul local „Glasul Hunedoarei” a publicat mărturiile unor părinţi din comuna Vaţa de Jos conform cărora copiii lor au fost bătuţi şi jigniţi de către angajaţii şcolii.


VIDEO EXCLUSIV: Primele dovezi cu elevii maltrataţi la Şcoala Gimnazială din Vaţa de Jos au apărut - Glasul Hunedoarei



Poliţia a început, a doua zi, o anchetă, a audiat mai mulţi martori, însă cercetările păreau a se afla într-un oarecare impas. Doar trei mămici şi tot atâţia copii au susţinut şi în faţa poliţiştilor neregulile petrecute la Şcoala Gimnazială din Vaţa de Jos. Plângeri în acest sens au fost depuse încă de la începutul lunii martie, la Inspectoratul Şcolar, iar atunci, se pare, au fost mai mulţi reclamanţi. Părinţii şi copiii care s-au adresat poliţiei reclamă că au fost bătuţi de profesorul de informatică şi de unul dintre şoferii şcolii. Directoarea şcolii este şi ea cercetată sub acuzaţia că i-ar fi jignit pe elevi în repetate rânduri. Reclamanţii mai spun că în şcoală, elevii indisciplinaţi, sunt băgaţi într-o încăpere mai ferită (care ar trebui să joace rol de bibliotecă dar în care sunt depozitate produse din programul „Cornul şi laptele”) unde sunt pălmuiţi şi loviţi cu picioarele. Copiii au numit încăperea, mai întâi „camera groazei”, apoi „camera de tortură”.

Profesor către elev: „Bagă-ţi două palme rapid”, „Tare!”, „Mai tare!”

O înregistrare obţinută de Glasul Hunedoarei dovedeşte cel puţin unul dintre abuzurile reclamate: un profesor îi cere unui elev să se lovească singur, nu o dată, nu de două ori, ci de patru ori, pentru că n-a fost mulţumit de forţa cu care copilul s-a pălmuit singur la început.

Înregistrarea este făcută cu un telefon mobil pe care copilul îl bagă sub bancă, de frică să nu fie văzut de cadrul didactic. La un moment dat, în timpul orei, îl strigă tare pe un coleg. Profesorul se întoarce şi-ntreabă: „Care-o strigat?”. Băiatul recunoaşte. Apoi profesorul îi spune „Bă...Bagă-ţi două palme rapid”. Copilul se loveşte de două ori peste faţă. Profesorul insistă: „Tare!” Elevul se pălmuieşte din nou. „Mai tare”, insistă profesorul. Elevul se loveşte iarăşi. Profesorul tot nu e mulţumit şi îi cere încă o dată să se lovească şi mai tare. A patra oară. Copilul se conformează. Inspectoratul Şcolar Hunedoara a anunţat că mâine (miercuri) va pune concluziile unei anchete interne referitoare la situaţia de la Vaţa de Jos.

"Acţiunea" începe la minutul 1.29.

Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate