Două maşini la preţ de una

Două maşini la preţ de una

Criza economică îi determină pe dealerii auto să recurgă la strategii noi de vânzare. De teama falimentului, aceştia renunţă la profit şi vin cu oferte nemaiîntâlnite până acum pe piaţa auto.

Rate de leasing cadou, reduceri substanţiale de preţ, de până la câteva mii de euro, asigurări gratuite sau chiar două maşini la preţul uneia singure, sunt doar câteva dintre măsurile luate de dealerii naţionali şi internaţionali, în încercarea de a salva industria de la faliment.

De exemplu, ziarul LeMonde scria în ediţia de ieri că un dealer auto din Belgia a făcut o ofertă şoc pentru clienţii săi. Odată cu achiziţia unui automobil care costă peste 23.000 de euro, primeşti încă un automobil care costă până în 14.000 euro.

Cumperi un Peugeot şi primeşti gratuit un  Citroen

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, dacă achiziţionezi un Peugeot 407 SW, primeşti gratuit un Citroen C2. Iar clienţii au de unde alege pentru că reprezentanţii companiei belgiene au anunţat că 100 de modele sunt incluse în această promoţie, autoturismele având preţul cuprins între 23.000 euro şi 50.000 euro.

Pe lângă lista de modele de top, alte 100 de modele diferite sunt disponibile spre a fi oferite gratis, alături de primul autoturism achiziţionat.

  Oficialii companiei au declarat că promoţia a fost primită pozitiv de clienţi şi că, deşi nu obţin un profit substanţial pentru modelele lor, acestea nu sunt vândute în pierdere.

Ideea dealerului belgian nu este una nouă, un dealer din Marea Britanie reuşind recent să aibă succes cu o ofertă asemanatoare: două exemplare Dodge Avenger, la preţul unuia.

Reduceri de mii de euro la dealerii români 

Şi în România, dealerii auto se întrec în oferte promoţionale.

De exemplu, concesionarii mărcii Fiat în România vând promoţional  toate cele 10 modele din gama. Campania spune că  prin campania "Fiat 50",  plăteşti doar jumătate  şi primeşti maşina pe loc.

În realitatea, campania nu e altceva decât o amânare a plăţii ratelor de leasing pe o perioadă de un an, cu condiţia de a da un avans de 50% la achiziţia automobilului.

Potrivt site-ului companiei Fiat în România, prin campania numită  "FIAT 50",  modelul Panda are un preţ de 3.350 Euro, Albea, 3.830 Euro, Grande Punto 4.990 Euro, Doblo Panorama la 5.350 Euro sau Bravo la 6.025 Euro. Preţurile includ TVA şi reprezintă 50% din valoarea versiunilor de bază.

Dobânzi promoţionale la Dacia

Cu oferte promoţionale, vine şi Dacia pentru modelele sale. Echiparea gratuită de iarnă a maşinilor cumpărate, rate de leasing cadou şi dobânzi preferenţiale sunt promoţiile cu care Dacia încearcă să menţină vânzările.

Dealerii mărcii Nissan în România practică reduceri de preţ la modele sale cuprinse între 1.800 şi 5.300 de euro. De remarcatl că majoritatea dealerilor auto au livrare imediată, din stoc. Dacă până în urmă cu câteva luni, clientul era nevoit să aştepte săptămâni bune pentru livrarea unei maşini noi, acum o poate achiziţiona pe loc sau în doar câteva zile. 

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:03