Două animale mor în fiecare secundă pentru articole de lux

Două animale mor în fiecare secundă pentru articole de lux

În întreaga lume, inclusiv în România, sunt crescute şi ucise anual pentru blană peste 40 de milioane de nurci şi 6,5 milioane de vulpi, potrivit unei cercetări a fundaţiei Vier Pfoten.

Aceasta înseamnă că două animale mor în fiecare secundă pentru articole de lux şi accesorii. În lipsa unui cadrul legislativ corespunzător, aceste animale sunt crescute în condiţii improprii şi ucise cu cruzime. Fundaţia Vier Pfoten a lansat astăzi campania „Crimă pentru lux”, care îşi propune să militeze pentru interzicerea fermelor de blană din România.

Campania are două direcţii de acţiune: una informativă, adresată opiniei publice, şi una de lobby, adresată instituţiilor răspunzătoare de situaţia animalelor din fermele de blană.

Campania destinată opiniei publice are ca scop informarea asupra condiţiilor crude în care sunt crescute animalele pentru blană şi asupra faptului că uciderea lor pentru articole de lux nu poate fi justificată din punct de vedere etic. Astfel, au fost puse la dispoziţia publicului o serie de instrumente, precum panotaj indoor, materiale în punctele de vânzare, materiale informative şi sprijinirea în România a concursului Internaţional de Design „Design Against Fur”, organizat de Fur Free Alliance, care informează despre suferinţa provocată animalelor exploatate pentru blană. Grafica este o adaptare a creaţiei lui Andrei Nejur, câştigător al Menţiunii Speciale în cadrul concursului internaţional de design „Design Against Fur”, în anul 2004.

Ne puteți urmări și pe Google News

Susţinătorii campaniei vor avea ocazia să se implice online pe siteul fundaţiei şi să semneze petiţia care cere interzicerea fermelor de blană. Rezultate vor fi folosite în etapa de lobby a campaniei, în negocierile cu instituţiile responsabile de animalele din ferme, cu scopul de a determina introducerea unei legislaţii care să interzică fermele de blană în România.

Citiţi şi: E corect să ucizi pentru lux? | VIDEO Blană naturală sau ecologică?

Chinchila, blană moale şi moarte programată

E corect să ucizi pentru lux?

Terorism în numele animalelor

Viaţă de cobai