Editura Evenimentul si Capital

Familia lui Bercea Mondial a cerut 280.000 de euro și a primit 25 de ani de pușcărie. Cum ameninţa Florin Anghel, în 2012: "Să moară fata mea și eu să mor tamponat, dacă nu oi cădea tu la pușcărie! Și tu, și Mircea! Dacă nu, facem în țara asta distrugeri"

Bercea Mondial
Autor: | | 20 Comentarii | 11384 Vizualizari

După un proces zgomotos, membrii familiei lui Sandu Anghel, aflat după gratii pentru tentativă de omor, și-au aflat, ieri, pedepsele

Sentința Tribunalului Constanța a venit cu condamnări dure pentru cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, judecați în dosarul „Șantaj la Mircea Băsescu”. „Îmi pare rău pentru ei, asta a fost decizia instanței”, a fost reacția lui Mircea Băsescu la aflarea veștii. Atât familia lui Sandu Anghel cât și Mircea Băsescu vor contesta decizia primei instanțe.

Grinică, pedeapsa cea mai mică

Magistrații constănțeni nu au ținut cont de uriașa presiune mediatică de-a lungul judecării dosarului. Cea mai dură „osândă”, 12 ani și 11 luni, a primit-o Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Izaura Anghel a fost condamnată la 4 ani și 5 luni, iar soțul ei, Marius Constantin, a luat 4 ani și 6 luni. Fănica Anghel, soția lui Bercea Mondial, a fost condamnată 3 ani și 9 luni de închisoare, toate sentințele fiind cu executare. Singurul care a fost pedepsit cu 6 luni, fără executare, este Grinică, fratele, de 18 ani, al Izaurei.

Flagrantul organizat de DNA a avut loc în data de 29 mai 2014, când membrii familiei Anghel au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, după ce îl amenințaseră în nenumărate rânduri că, dacă nu primesc suma de 280.000 de euro, vor „arunca” în presă imagini și informații compromițătoare despre el. Înfățișările în proces s-au derulat cu „spectacole” oferite de Izaura pe treptele Tribunalului, preluate „live” de anumite televiziuni și dezbătute, aprins, în prime time. Fiica lui Bercea Mondial a amenințat că dacă va fi condamnată își va da foc în DIRECT. „Sunt nevinovată, vrem banii pe care ni i-a luat Mircea Băsescu ca să îl scape pe tata din pușcărie”. Reamintim că Bercea Mondial a fost condamnat la 8 ani și 9 luni de închisoare după ce și-a înjunghiat un nepot.

Mircea Băsescu a negat vehement că ar fi primit vreodată bani de la familia lui Sandu Anghel, dar nu s-a dezis de legătura lor de rudenie. „Îmi pare rău pentru ei, asta a fost decizia instanței”, a declarat acesta pentru EVZ, imediat după aflarea sentințelor. Va contesta însă cuantumul total al despăgubirilor civile stabilite de instanță, 7.000 de euro, el cerând un milion de euro, daune morale. „Până acum am tăcut, dar ei miau afectat imaginea, nu numai a mea, ci și a țării”, a încheiat Mircea Băsescu.

Înregistrare Florin Anghel-Marian Căpățână

Florin: Ce să zică, că ăla (Mircea Băsescu) nu minte. Marian a luat toți banii. De aia și-a luat două mașini..

Marian: Mă, tu ești tâmpit la cap? Du-te mă de aici, tu ești nebun la cap?


FOTO: Florin și Fănica AnghelFlorin: Mariane, nu mai are rost să mai stăm. Eu trebuie să fiu la București...Să moară fata mea și eu să mor tamponat, dacă nu oi cădea tu la pușcărie! Și tu, și Mircea! Dacă nu, facem în țara asta distrugeri! O să vezi. Băi, eu și așa nu mai am scăpare. Șapte ani jumate și mama..Dacă nu oi cădea tu cu mine la pușcărie și cu Mircea, să mă scuipi pe mine în gură. Băi, tu ești filmat când ai luat banii ăia, el e filmat când a zis că a luat banii. Și tu la fel. Ascultă încoa’ la mine. Dacă tu nu oi cădea la pușcărie cu mine. Și fratesu dacă nu l-oi băga în cârd. Băi, dacă nu băgăm toate filmările pe post, să vă termin eu pe toți. Ascultă încoa la mine. Că ce bă, și el l-a terminat pe tata. Ascultă încoa la mine. Îl ține frate-su. Și el mi-a zis cu gura lui că tu ai luat toți banii.

Înregistrare Fănica Anghel în birou la Mircea Băsescu

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate