Editura Evenimentul si Capital

DOSARUL REFERENDUMUL FRAUDAT. Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, a plecat de la ÎCCJ: "Cred în NEVINOVĂȚIA mea". Livia Stanciu a condus interogatoriul lui Dragnea | FOTO

Liviu Dragnea FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 80 Comentarii | 16532 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat astăzi un nou termen în dosarul ”Raferendumul”, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea scrutinului organizat în 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Liviu Dragnea a ieșit încrezător de la audieri și a spus că se consideră nevinovat. Urnătorul termen va fi pe 14 decembrie. Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a condus completul de judecată. Citiţi aici INTEROGATORIUL lui DRAGNEA!

UPDATE 17.23 Liviu Dragnea a plecat în urmă cu câteva minute de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Președintele PSD a făcut câteva declarații. "Cred în nevinovăția mea, în înțelepciunea și maturitatea instanței. Vom propune să se elimine imunitatea parlamentarilor", a spus șeful PSD. Dragnea a vorbit și despre cayul lui Dan Șova. "Recomandarea mea este să votăm pentru ridicarea imunității lui Dan Șova", a mai spus Liviu Dragnea.

UPDATE 17.10.

Livia Stanciu a anunțat că admite în totalitate probele solicitate de DNA și Liviu Dragnea, ca fiind relevante cauzei. De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis și alte solicitări de probe: audieri de martori, depunerea de diferite înscrisuri. Instanța a dat termen până pe 7 decembrie pentru depunerea adreselor martorilor, pentru a putea fi audiați la un termen care va fi stabilit în ianuarie 2016. De asemenea, a fost stabilit un nou termen pentru 14 decembrie, când vor fi audiate două inculpate, care au solicitat acest lucru.

Procesul zilei

Liviu Dragnea s-a prezentat dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă a stat doar cinci minute, deoarece procesul s-a amânat pentru ora 12.00, însă a reînceput în jurul orei 14.00. Președintele PSD a plecat de la Înalta Curte, apoi a revenit.

Sala este plină de inculpați, avocați aleși și din oficiu. Mulți dintre ei și-au trimis avocații. Liviu Dragnea are și el doi avocați: ales și din oficiu. Inculpații au depus motivele de apel. 16 dintre ei nu vor să dea declarații. Alții s-au răzgândit și și-au retras apelul, declarându-se mulțumiți cu pedeapsa primită initial. Liviu Dragnea și doi inculpați dau declarații.

Declarațiile lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: Îmi menţin declaraţiile date anterior în cauza.

Livia Stanciu: Vă faceţi vinovat faţă de acuzațile Parchetului?

Liviu Dragnea: Mă consider nevinovat. După ce am citit motivarea am consiferat că trebuie să fac precizări în sprijinul meu. Cu privire la acuzaţia privind adresa despre tombole, vreau să precizez că nu am ştiut de existența lor şi nu eu am trimis adresă pentru tombole. Se arată în prima hotărâre, că a două zi după ce am anulat adresa către teritoriu. Eu am aflat a doua zi, după ce m-am uitat pe registrul intrări ieşiri. Pe registru era trecut doar adresa tombolei. Firesc, am cerut să fie trimisă o adresa de anulare a adresei iniţiale. Eventuală pedepsire a staffului cu privire că au trimis o adresa fără ştiinţa mea. Nu am luat nicio măsură administrativă deoarece au mai fost astfel de situaţii. În campanie se trimit multe adrese trimise şi primite de voluntari.

În acea zi eu nu mă aflam în sediul partidului.

Chestiunea SMS urilor: respectivele mesaje nu au fost trimise din decizia mea şi nici din ordinul meu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate