Editura Evenimentul si Capital

DOSARUL ICA. Procurorii cer 12 ani de ÎNCHISOARE pentru Voiculescu. Bunurile de la Grivco au fost puse sub sechestru. La un pas de sentință: un nou termen a fost stabilit pentru 7 iulie. ”Data viitoare venim cu bocceluța?”

14-07/danvoiculescuica-7-465x390
Autor: | | 448 Comentarii | 32844 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Doi magistrați tineri au reluat astăzi, de la zero, apelul lui Dan Voiculescu față de condamnarea la cinci ani de pușcărie. Procurorii DNA insistă: vor ca acesta să facă 12 ani de închisoare. Voiculescu a fost matinal și s-a prezentat la Curtea de Apel înainte de ora 9.00. După ce a aflat că procesul a fost programat după 12.30, a mers la un restaurant și a băut o cafea cu avocatul Mateuț, apoi a plecat, cu jurnaliștii după el. A continuat s-o atace pe șefa DNA, Laura Kodruța Kovesi, afirmând că ”ce spune ea este incorect. Procesul nu se termină la sfârșitul anului, atunci pleacă Băsescu”. Mogulul s-a reîntors la Curtea de Apel în jurul orei 15.00, când a și început procesul. Instanța a anunțat că a extins sechestrul pe alte acțiuni și imobile ale GRIVCO. Este vorba despre 36 ha de teren și despre acțiunile donate fiicelor Camelia și Corina. Procesul s-a încheiat la ora 17.00.

Cu o mină îngrijorată și fără atitudinea relaxată cu care s-a afișat la termenele anterioare, Dan Voiculescu s-a prezentat în această dimineață la Curtea de Apel, în jurul orei 8.30, și a fost zgârcit în declarații înainte de a intra în sala de judecată. Referitor la noul complet a spus că se așteaptă să ”judece drept acest dosar”. .

Întrebat de reporteri dacă are vreo legătură cu Marian Căpățână, care l-a acuzat acum câteva zile că se află în spatele scandalului Bercea Mondial, Dan Voiculescu a refuzat să răspundă. La auzul întrebării, Dan Voiculescu s-a oprit din mers, a făcut o pauză scurtă privind în gol și apoi a plecat mai departe refuzând să spună dacă are sau nu legătură cu acest scandal.  

Emoțiile de dimineață

Apoi, mogulul a intrat în sala de judecată și s-a așezat în banca a treia. A stat cuminte lângă avocatul său Gheorghe Mateuț și se uita lung la deținuții care erau aduși în sală. În jurul orei 9.30, a fost anunțat că procesul a fost programat pentru ora 12.30. Mogulul a început să zâmbească, s-a ridicat vioi de pe bancă și a ieșit din sala de judecată împreună cu avocatul său, Gheorghe Mateuț. Amândoi s-au îndreptat spre un restaurant din zonă, însă drumul le-a fost blocat de jurnaliști, care l-au asaltat cu întrebări.

Mogulul a repetat că are încredere în noul complet, răspunzând agresiv la întrebările jurnaliștilor legate de frauda de 60 de milioane de euro în ”Dosarul ICA”. Voiculescu  declarat că a citit CV-ul judecătoarei Camelia Bogdan, care face parte din noul complet,  ”şi am văzut că e specializată în spălarea banilor, va fi în măsură să afle cum mi-am spălat banii cu banii proprii”.

Atac la Kovesi

 Patronul Antenelor a sugerat că Laura Kodruța Kovesi ar trebui exclusă din magistratură, pe motiv că s-a antepronunțat în dosarul său: ”Să se judece repede, dar nu pentru că vrea doamna Kovesi. Ce spune doamna Kovesi e incorect. A făcut o greșeală ca procuror, iar acum CSM-ul se va pronunța dacă doamna procuror va fi dată afară sau va fi sancționată. Ea a pus presiune pe actualul complet să se grăbească”.

După mai multe contre cu jurnaliștii prezenți, mogulul a urcat în mașină și a plecat , spunându-le ziariștilor să-l aștepte la ora 12.30.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO CU VOICULESCU NERVOS!

Se face ora 12.30, iar mogulul dă câteva ture cu mașina în jurul Curții de Apel. Ceilalți inculpați așteaptă cuminți începerea judecății. Se face 13.30, iar procesul tot nu începe. ”Dosarului ICA” întârzie deoarece în sală se judecă procesul Lorei Constantinescu, fosta adjunctă a şefului Parchetului Judecătoriei Buftea (Ilfov), pe care procurorii DNA au prins-o în flagrant când primea de la o denunţătoare suma de 3.000 de lei marcaţi cu „mită” şi două cartuşe de ţigări. Pe la 14.45, mogulul s-a întors la Curtea de Apel și a așteptat la ușa sălii de judecată. La 14. 55 s-a prezentat în fața noului complet,format din Camelia Bogdan și Mihai-Alexandru Mihalcea.

Judecătoarea Camelia Bogdan, despre care mogulul a spus că i-a citit CV-ul, a respins prima cerere de amânare făcută de Dan Voiculescu. Avocatul Gheorghiță Mateuț a strigat că nu ”există hotărârea Colegiului de Conducere a Curții de Apel București prin care a fost desemnat completul.Instanța respinge alte două excepții depuse de avocați”. Tensiunea crește. Un avocat o recuză pe judecătoarea Camelia Bogdan. Instanța pune în discuție admisibilitatea cererii de recuzare. DNA cere respingerea cererii, lucru care se și întâmplă. Tot mai agitat, avocatul Gheorghiță Mateuț ridică noi excepții. Toate sunt respinse. Mateuț cere ca dosarul să fie trimis la Camera Preliminară, ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal. El mai cere sesizarea Curții Supreme pentru o problemă de drept care privește norme de aplicare a noului Cod Penal.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO CU VOICULESCU LA INSTANȚĂ

Un alt avocat îi strigă judecătoarei Camelia Bogdan: ”Nu sunteți imparțială”. Judecătoarea vrea să înceapă audierea inculpaților. Avocații și inculpații dau semne de disperare. Apoi, lovitură de teatru: instanța a admis cererea DNA de a extinde sechestrul pe alte acțiuni și imobile ale GRIVCO. Este vorba despre 36 ha de teren și despre acțiunile donate fiicelor Camelia și Corina. Dan Voiculescu aplaudă, avocații se agită.  Unul dintre apărători îi strigă judecătoarei Camelia Bogdan : ”V-ați dovedit părtinirea, călcați în picioare orice norme. Trebuia să fim preveniți. Sunt drepturile procesuale ale apelanților”. Tensiunea în sala de judecată crește.

Avocatul Gheorghe Mateuț e din ce în ce mai nervos și ridică tonul la judecătoarea Camelia Bogdan. Transpirat, Dan Voiculescu încearcă săpară calm și zâmbește forțat. La ora 16.00, avocații au făcut o nouă cerere de recuzare. Ședința a fost suspendată cinci minute pentru soluționarea cererii. Instanța respinge trimiterea dosarului la un complet special de recuzare. Procesul s-a reluat. Voiculescu e din ce în ce mai întunecat. Judecătoarea Camelia Bogdan, despre care mogulul spune dimineață că are mare încredere în ea, motivează de ce s-a pus sechestru pe bunuri. Magistrații au stabilit un nou termen pentru 7 iulie, la ora 11.00, când vor fi audiați toți inculpații din dosar.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate